Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ανοίγει το Benaki Museum Pavilion στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη ανοίγει για το κοινό στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

Πρόκειται για το πρώτο «μουσειακό κατάστημα» στον κόσμο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Σχεδιάστηκε, έτσι, ως ένας πρότυπος «τόπος» στον οποίον συνοψίζεται η σταθερή επιδίωξη του Μουσείου Μπενάκη να γεφυρώσει το παρελθόν με το μέλλον.

Από άποψη σχεδιασμού, η αρχιτεκτονική πρόταση του γραφείου Kois Associated Architects βασίζεται στη λειτουργική απλότητα του μοντερνισμού, την οποία επενδύει με εντυπωσιακά σύγχρονα υλικά, δημιουργώντας ένα αυτόνομο κτίριο 60 τ.μ. που παραδίδει στο μέλλον την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά της γενιάς του ΄60.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο νέο πωλητήριο βρίσκει κανείς διαχρονικά μουσειακά αντίγραφα, αλλά και σύγχρονα διακοσμητικά αντικείμενα, καλλιτεχνικά κεραμικά και πολυτελή αξεσουάρ, όπως τσάντες σχεδιαστών, νεο-φολκ υφαντά ταγάρια, μαντήλια, πετσέτες θαλάσσης και, φυσικά, κοσμήματα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου.

Επιπλέον, τα πιο εμβληματικά εκθέματα από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού ζωντανεύουν μέσα στο Pavilion με τη βοήθεια μιας οθόνης αφής προηγμένης τεχνολογίας της Samsung, ενώ χάρη σε RFID (radio-frequency identification) βάσεις ανάγνωσης δεδομένων σύγχρονα αντικείμενα θα «αποκαλύπτουν» σε παρακείμενα tablets την έμπνευση ή τις δεξιότητες που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους.

* Coming soon *BENAKI MUSEUM PAVILIONSign up & discover something new at bit.ly/benakishop-sign-up#BenakiMuseumPavilion

Δημοσιεύτηκε από Benaki Museum Shop στις Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

 

Πηγές: www.nou-pou.gr, www.facebook.com/benakishop

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram