Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Το Μπαχρέιν προσπαθεί να προσελκύσει καταδυτικό τουρισμό με ένα Boeing 747 στο βυθό της θάλασσας

Δύτες από όλο τον κόσμο ελπίζει να προσελκύσει το Μπαχρέιν στον Περσικό Κόλπο, με ένα νέο «υποβρύχιο θεματικό πάρκο» 100.000 τετραγωνικών μέτρων με κάποια ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, που αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους εξερευνητές το φετινό καλοκαίρι.

Το επίκεντρο αυτής της υποβρύχιας υπερβολής; Ένα βυθισμένο Boeing 747. Το αεροσκάφος μήκους 70 μέτρων, που πρόκειται να τοποθετηθεί στο βυθό είναι ένα παροπλισμένο, ειδικά προετοιμασμένο αεροσκάφος.

Το συγκεκριμένο έργο είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Ανωτάτου Συμβουλίου για το Περιβάλλον, της Αρχής Τουρισμού και Εκθέσεων του Μπαχρέιν (BTEA) και του ιδιωτικού τομέα.

Ο χώρος των καταδύσεων θα περιλαμβάνει επίσης ένα αντίγραφο σπιτιού εμπόρου μαργαριταριών, τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους και γλυπτά.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως το νέο αξιοθέατο του Μπαχρέιν θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον – προωθώντας την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αρχής Τουρισμού του Μπαχρέιν, το αεροσκάφος θα είναι ειδικά προετοιμασμένο προτού βυθιστεί στο νερό, καθώς όλες οι επιφάνειες του αεροσκάφους θα υποβληθούν σε πλύση υψηλής πίεσης με φιλικά προς το περιβάλλον βιολογικά καθαριστικά απορρυπαντικά για να διασφαλιστεί ότι όλα τα επιχρίσματα μετά την παραγωγή, όπως επίσης και το πετρέλαιο και η βρωμιά θα αφαιρεθούν.

Επιπλέον, αφιερώθηκε τεράστιος χρόνος για την αφαίρεση όλων των καλωδίων, όλων των υδραυλικών συστημάτων και των συστημάτων καυσίμων, όλων των συγκολλήσεων, της μόνωσης, των πλαστικών, ελαστικών, χημικών ή άλλων πιθανών τοξικών ουσιών.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr