Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

B2B Contracting by WebHotelier: Εργαλείο για συμβόλαια ξενοδοχείων – Travel Agents μέσα από το booking engine τους

Η αναβαθμισμένη υπηρεσία της WebHotelier επιτρέπει στα ξενοδοχεία να κάνουν νέα συμβόλαια & συνεργασίες με Travel Agents μέσα από το booking engine του ξενοδοχείου τους, διαθέτοντας με εύκολο τρόπο τις NET τιμές και τη διαθεσιμότητά τους online και διευκολύνοντας την άμεση σύνδεση με πάνω από 18.500 Travel Agents σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι άμεσες κρατήσεις αποτελούν το νούμερο ένα στόχο της ξενοδοχειακής αγοράς, είναι γεγονός ότι οι πωλήσεις μέσα από B2B δίκτυα, όπως Wholesalers, Tour Operators & Travel Agents, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι των ξενοδοχειακών πωλήσεων.

Με δεδομένη την ανάγκη του εκσυγχρονισμού σε επίπεδο ανάπτυξης B2B συμφωνιών, η WebHotelier προσφέρει τη δυνατότητα για B2B Contracting, που επιτρέπει στα ξενοδοχεία να κάνουν νέα συμβόλαια απευθείας μέσα από το Booking Engine της WebHotelier, με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Οι ξενοδόχοι μπορούν πλέον να συνδεθούν με πάνω από 18.500 Travel Agencies σε όλο τον κόσμο και να αναπτύξουν ένα δυναμικό B2B δίκτυο, που θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις τους.

 

 

Το B2B Contracting γίνεται πλέον γρήγορο, εύκολο και ιδιαίτερα απλό για τον Ξενοδόχο

 • Μέσα από το ειδικό περιβάλλον της WebHotelier, ο Ξενοδόχος μπορεί να δει τα Contract Requests που έχει δεχθεί από νέους Travel Agents και με λίγα μόλις κλικ να αποδεχθεί το αίτημα συνεργασίας με τους όρους που επιθυμεί. Αντίστοιχα, μπορεί εύκολα να «απορρίψει» συνεργασίες που δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς έχει πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες των πιθανών συνεργατών (Agent Profile) και σε ένα σύστημα αξιολόγησης που έχει δημιουργηθεί από την WebHotelier για την ευκολία των ξενοδόχων.

 

 • Οι τιμές που παρέχονται είναι πάντα σε NET Basis, ενώ τα ποσοστά (έκπτωση προμήθειας) παραμετροποιούνται κατά τη βούληση του ξενοδοχείου, ανάλογα και με το είδος συνεργασίας με τον κάθε Travel Agent. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικών επιπέδων τιμής, π.χ. ανά κατηγορία δωματίου, είδος κράτησης (BB ή HB) κ.λπ., ακόμη και για το ίδιο Travel Agency, προσφέροντας έτσι πλήρη ευελιξία στον τρόπο συνεργασίας με τους Travel Agents, αλλά και στη διανομή των τιμών.

 

 • Οι Travel Agents βλέπουν την online διαθεσιμότητα – όπως έχει αναρτηθεί στο WebHotelier Booking Engine του ξενοδοχείου – και μπορούν να κάνουν κράτηση απευθείας. Κατά την ολοκλήρωση της κράτησης, η online διαθεσιμότητα ενημερώνεται άμεσα, αποφεύγοντας τα over-bookings και μειώνοντας το reservation administration.

 

 • Η διαθεσιμότητα και οι τιμές που θα ορίσει το ξενοδοχείο, μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με το Guest Nationality, ως είθισται στις B2B συνεργασίες, προστατεύοντας τις συμφωνίες σας στις διάφορες αγορές.

 

 • Η διάθεση των δωματίων μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τύπο συμφωνίας επιθυμεί ο ξενοδόχος (π.χ. allotment), ενώ ταυτόχρονα υπάρχει απόλυτη ευελιξία στον τρόπο πληρωμής που επιθυμεί να ορίσει για την εκάστοτε συνεργασία.

 

 • Η ανάπτυξη δικτύου συνεργατών γίνεται ευκολότερη, αφού ο ξενοδόχος μπορεί να προσκαλέσει όλα τα γραφεία με τα οποία συνεργάζεται να συνδεθούν χωρίς κόστος στο B2B σύστημα της WebHotelier, ενώ μπορεί να δέχεται και νέα Contract Requests από Travel Agents που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Β2Β σύστημα τις WebHotelier και που δεν συνεργάζονταν έως τώρα με το ξενοδοχείο του.

 

Δωρεάν ενεργοποίηση και άμεση διασύνδεση με το διαχειριστικό περιβάλλον του ξενοδόχου, αλλά και το επίσημο Booking Engine του ξενοδοχείου

Η ενεργοποίηση του B2B Contracting είναι εύκολη και πραγματοποιείται χωρίς κανένα κόστος από το ειδικό τμήμα της WebHotelier. Αφού εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο b2b@webhotelier.net, η ειδική ομάδα της WebHotelier:

 • Θα κάνει το Set Up των τιμοκαταλόγων που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να δημιουργήσετε για τα Travel Agencies.
 • Θα ρυθμίσει τους επιθυμητούς τρόπους πληρωμής αλλά και θα ορίσει τα σχετικά cancellation policies σύμφωνα με τις υποδείξεις σας.
 • Θα ενεργοποιήσει το ειδικό button «Travel Agents» στο επίσημο Booking Engine σας, καθώς και τη δυνατότητα εμφάνισης του ξενοδοχείου σας στις αναζητήσεις μέσα από το Travel Agent Extranet της WebHotelier.

Μετά την ενεργοποίηση του B2B Contracting, το ξενοδοχείο αρχίζει να λαμβάνει Contract Requests από πιθανούς συνεργάτες. Κατά τη διαδικασία αποδοχής, το ξενοδοχείο επιλέγει την ομάδα ένταξης του εκάστοτε γραφείου, ανάλογα με τις τιμές και τον τρόπο πληρωμής που θέλει για την συνεργασία αυτή.

Αφού γίνει η αποδοχή, το ξενοδοχείο ξεκινάει να λαμβάνει κανονικά online κρατήσεις, με τον αντίστοιχο τρόπο που γίνεται και για τις direct online κρατήσεις μέσω της WebHotelier.

 

 

‣‣ SMART TIP!

Μετά την ενεργοποίηση του B2B Contracting by WebHotelier, στείλτε ένα Newsletter στη βάση δεδομένων των B2B συνεργατών σας, καλώντας τους να συνδεθούν με το ξενοδοχείο σας μέσω της WebHotelier. Η χρήση του B2B Contracting δεν έχει κανένα απολύτως κόστος για τους Travel Agents, ενώ θα διευκολύνει τόσο τις δικές σας κρατήσεις όσο και τις δικές τους πωλήσεις, αφού θα μπορούν να λάβουν εύκολα άμεση διαθεσιμότητα και τιμές.

Χρήσιμες συμβουλές και έξυπνα tips για την άμεση ενίσχυση των συμφωνιών του Ξενοδοχείου

Προκειμένου να αυξηθούν άμεσα τα contracting requests από Travel Agencies και να ενισχυθούν οι πωλήσεις των καταλυμάτων, η WebHotelier προτείνει τα παρακάτω:

 1. Ενεργοποίηση του B2B Promotion: Το ξενοδοχείο μπορεί να εμφανίζεται σε προκαθορισμένες θέσεις προώθησης (banners) μέσα στο ειδικό περιβάλλον (extranet) των Travel Agents, αυξάνοντας το visibility και κατ’ επέκταση τα contract requests που θα λάβει στη συνέχεια.
 2. Ενημέρωση του Hotel Profile σας: Όσο πιο καλά ενημερωμένο είναι το προφίλ του ξενοδοχείου σας στην WebHotelier, τόσο ευκολότερα σας βρίσκουν οι Travel Agents στις αναζητήσεις τους, αυξάνοντας τις πιθανότητες νέων συνεργασιών.

 

B2B Contracting by WebHotelier: Ιδανικό εργαλείο και για τους Travel Agents

Όπως και για τους ξενοδόχους, έτσι και για τους Travel Agents, η ανάγκη εκσυγχρονισμού των B2B συμφωνιών είναι ένα κομβικό ζήτημα. Η λύση B2B Contracting by WebHotelier διευκολύνει σημαντικά τους Travel Agents, αφού μπορούν ευκολότερα να αναπτύξουν νέες συμφωνίες, ενώ τους επιτρέπει να βλέπουν live την online διαθεσιμότητα και τις τιμές των ξενοδοχείων, ενισχύοντας την ευελιξία των πωλήσεών τους αλλά και την ποικιλία των επιλογών τους σε καταλύματα.

Οι Travel Agents μπορούν να κάνουν αναζήτηση ανά ξενοδοχείο ή ακόμη και ανά προορισμό, star rating και τιμή για όσα ξενοδοχεία έχουν ήδη συνεργασία και να εξυπηρετήσουν το κοινό τους γρήγορα και έγκυρα.

Επίσης, η δυνατότητα της αναβαθμισμένης API σύνδεσης με τα δικά τους συστήματα, επιτρέπει το ευκολότερο integration του ξενοδοχειακού προϊόντος της WebHotelier, αυξάνοντας τη δυναμική τους.

Τέλος, η αναζήτηση νέων ξενοδοχείων είναι ευκολότερη από ποτέ μέσα από το ειδικό search περιβάλλον της WebHotelier, ενώ η επικοινωνία με τους ξενοδόχους γίνεται άμεσα, μειώνοντας το κόστος που απαιτείται για ανάπτυξη νέων συμφωνιών.

 

Οι Travel Agents που επιθυμούν να συνδεθούν στο B2B Contracting δίκτυο της WebHotelier μπορούν να ολοκληρώσουν δωρεάν τη διαδικασία σε αυτό το link.

 

F.A.Q. σχετικά με το B2B Contracting by WebHotelier

 

▸ Ποιο είναι το κόστος του εργαλείου B2B Contracting by WebHotelier;

Για την ενεργοποίηση του B2B Contracting by WebHotelier, δεν υπάρχει κανένα κόστος. Οι χρεώσεις της WebHotelier για τις κρατήσεις που ολοκληρώνονται μέσω Travel Agencies είναι σημαντικά χαμηλότερες, σε σχέση με τις χρεώσεις που ισχύουν βάσει του συμβολαίου που ήδη έχετε με την WebHotelier για τις B2C κρατήσεις.

 

▸ Πόσα Travel Agencies είναι ήδη συνδεδεμένα με το B2B Contracting by WebHotelier;

Στο B2B Contracting by WebHotelier είναι συνδεδεμένα μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 18.500 Travel Agencies, αποτελώντας ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα B2B communities παγκοσμίως.

 

▸ Έχω αποκλειστικές συνεργασίες σε διάφορες χώρες, με συγκεκριμένα γραφεία. Πώς μπορώ να προστατεύσω τις συμφωνίες αυτές, αφού πλέον οι Travel Agents θα λαμβάνουν άμεσα τιμή και διαθεσιμότητα μέσω του B2B Contracting by WebHotelier;

To B2B Contracting by WebHotelier προσφέρει τη δυνατότητα παραμετροποίησης της διαθεσιμότητας, αλλά και των ΝΕΤ τιμών που προσφέρετε ανά γεωγραφική περιοχή (π.χ. χώρα), διασφαλίζοντας την προστασία των συμφωνιών σας με γραφεία σε όλο τον κόσμο.

 

▸ Πώς η χρήση του B2B Contracting by WebHotelier θα αυξήσει το B2B δίκτυό μου;

Η χρήση του B2B Contracting by WebHotelier από ξενοδοχεία, δεν διευκολύνει μόνο το Β2Β operation, αλλά ενισχύει και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, αφού το κατάλυμα είναι εύκολα προσβάσιμο μέσα από το ειδικό περιβάλλον (extranet) που χρησιμοποιούν οι Travel Agents, επιτρέποντας στο ξενοδοχείο να λαμβάνει διαρκώς νέα Requests.

 

▸ Μπορώ να δέχομαι online πληρωμές για τις B2B κρατήσεις ή πρέπει οι Travel Agents να κάνουν χειροκίνητες συναλλαγές ή/και μεταφορές χρημάτων;

Το B2B Contracting by WebHotelier είναι πλήρως συμβατό με το εργαλείο Payment Assistant Manager (PAM), το οποίο σάς επιτρέπει να δέχεστε online πληρωμές και να ολοκληρώνετε την όλη διαδικασία εύκολα και απλά, χωρίς να χρειάζεται να καταχωρείτε χειροκίνητα τα στοιχεία της κάρτας του Travel Agent. Από τη μεριά τους, οι Travel Agents μπορούν να πληρώνουν online για κάθε νέα κράτηση που κάνουν με βάση τους ειδικούς τιμοκαταλόγους που ισχύουν για εκείνους (σύμφωνα με το μεταξύ σας συμβόλαιο), εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και για τις δύο πλευρές, αλλά και παρέχοντας ένα ακόμα καλύτερο service στους πελάτες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενεργοποίηση του B2B Contracting μπορείτε να επικοινωνήσετε με την WebHotelier στο τηλέφωνο +30 210 8981910 ή στο email b2b@webhotelier.net


Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο αναρτήθηκε στο hotelieracademy.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post