Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Αύξηση των τουριστών από τη Νορβηγία αναμένεται το 2020

Περισσότεροι Νορβηγοί αναμένεται να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, οι οποίοι επιλέγουν τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας με δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Αυτό προέκυψε στη διεθνή τουριστική έκθεση Reiselivsmessen στο Όσλο της Νορβηγίας (4 – 5/01/2020), στην οποία συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), με περίπτερο 15 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Από τις συναντήσεις του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Παύλου Μούρμα με τουριστικούς πράκτορες της χώρας προέκυψε το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα θα κινηθεί και το 2020 με αυξητικές τάσεις, παρ’ ότι η Νορβηγία θεωρείται ώριμη και σταθερή τουριστική αγορά για τη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι από το 2016 έως και τέλος Οκτωβρίου 2019 έχει παρουσιάσει μία μέση αύξηση της τάξης του 5%.

Ο κ. Μούρμας και τα στελέχη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων, όπως το HELLAS SPESIALISTEN και τον tour operator JOMFRUREISER με εναλλακτικές δραστηριότητες (Yoga, Hiking κ.ά.), που εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προορισμούς με ιαματικές πηγές στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την Yoga & Hiking.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης από νέα τουριστικά πρακτορεία τα οποία επιδιώκουν να ανοίξουν τον προορισμό Ελλάδα για εναλλακτικές διακοπές όπως η ιππασία κ.ά.

Συναντήσεις τέλος έγιναν με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών περιοδικών της Νορβηγίας, όπως το REIS και REISELYST, ενώ έγιναν και επαφές με τηλεοπτικά δίκτυα για προβολή των ελληνικών προορισμών, αλλά και της γαστρονομίας.

Στην έκθεση συμμετείχαν 133 εκθέτες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τουριστικά γραφεία και εκπρόσωποι Κρατικών Οργανισμών Τουρισμού κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 22.733.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post