Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Μεγάλη αύξηση στις προκρατήσεις από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα το 2019

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) συμμετείχε ως αργυρός χορηγός στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Βορείου Αμερικής «Νew York Times Travel Show 2019» στην Νέα Υόρκη (25 – 27 Ιανουαρίου 2019), με περίπτερο σε προνομιακή θέση και με ειδικές προωθητικές ενέργειες μέσω της έκθεσης.

Η παρουσία του ΕΟΤ στην έκθεση, πλαισιώθηκε και από διαφημιστική προβολή της χώρας μας στην καταξιωμένη εφημερίδα New York Times και στο υψηλής αναγνωσιμότητας περιοδικό New York Times Magazine.

Συνεκθέτες του ΕΟΤ στο περίπτερο της Ελλάδας ήταν φέτος οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι Δήμοι Ύδρας και Καβάλας και τουριστικές επιχειρήσεις.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, που μαζί με τους εκπροσώπους άλλων οργανισμών από χώρες χορηγούς του θεσμού, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του ΝΥΤ Travel Show 2019 (φωτογραφία), όπως και στην τελετή λήξης των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προς τιμή της έκθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με διψήφια αύξηση ξεκίνησαν οι προκρατήσεις στα ταξίδια των Αμερικανών στην Ελλάδα για το 2019. Η νέα άνοδος του τουριστικού ρεύματος έρχεται σε συνέχεια της αύξησης άνω του 25% των συνολικών αφίξεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2018 που ξεπέρασαν τους 1,2 εκατ. επισκέπτες, και της αύξησης μεγαλύτερης του 10% που καταγράφηκε στις απευθείας αεροπορικές αφίξεις στην Αθήνα.

Post Tags
Share Post