Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης για το Sundance Apartments & Suites

Το Time to Smile – Sundance Apartments & Suites στο Κουτουλουφάρι του Ηρακλείου πέτυχε εντυπωσιακή αύξηση του συνολικού ποσοστού ανακύκλωσης κατά 7% μέσα σε ένα χρόνο, από 42% το 2017 στο 49% το 2018.

Η συνολική παραγωγή αποβλήτων μειώθηκε κατά 18% ανά επισκέπτη, από 0,73kg σε 0,59kg, λόγω της μείωσης των πλαστικών μιας χρήσης. Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης συναντάμε και στις κουζίνες του ξενοδοχείου, όπου το 72,41% των αποβλήτων ανακυκλώνεται, ενώ το 5,88% λιπασματοποιείται.

To ξενοδοχείο είναι πιστοποιημένο με το χρυσό βραβείο Travelife, ενώ πρόσφατα κέρδισε τη δεύτερη θέση στον κόσμο στα Green Hotelier Awards 2018, στην κατηγορία workplace, με το πρόγραμμα της αειφορίας του που βασίζεται στους πυλώνες των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Επόμενος στόχος του ξενοδοχείου είναι η περαιτέρω βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες, σχετικά με το πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων, ενώ σχεδιάζει περισσότερες δράσεις για τη μείωση των πλαστικών, αντικαθιστώντας τα πλαστικά καλαμάκια με βιοδιασπώμενα.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Aquila Hotels & Resorts έχει ως στόχο να συμβάλει ενεργά στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δράσεις σε τοπικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.