Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

 

Στην Κύπρο έχουν μειωθεί από το 2010 περίπου 85% οι επιβάτες κρουαζιέρας, λόγω του τεταμένου κλίματος και των αναταράξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εικόνα αυτή επιδιώκεται σταδιακά να ανατραπεί και τα μηνύματα που έχει λάβει το κυπριακό υφυπουργείο Τουρισμού είναι ότι θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για άφιξη κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο, μέσα στα επόμενα 2 – 3 χρόνια.

Το 2018, 31 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν τα κυπριακά λιμάνια, μεταφέροντας 61.745 επιβάτες, το 2019 ο αριθμός τους ξεπέρασε τα 60, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υφυπουργείου Τουρισμού το 2020 θα αγκυροβολήσουν στις κυπριακές ακτές 100 κρουαζιερόπλοια.

Το κυπριακό υφυπουργείο Τουρισμού έχει θέσει τρεις στόχους:

Την προώθηση της Κύπρου ως χώρας που θα προσελκύει διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, την ανάπτυξη κρουαζιέρων που θα έχουν αφετηρία την Κύπρο και την προσέλκυση επιπρόσθετου αριθμού τουριστών μέσω του Fly, Cruise & Stay (πτήση, κρουαζιέρα και διαμονή).

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το υφυπουργείο Τουρισμού θα επιδιώξει τη δημιουργία εξειδικευμένης στρατηγικής branding για την Κύπρο ως προορισμός κρουαζιέρας.

Αν και αναγνωρίζει ότι η Κύπρος δεν θεωρείται «marquee cruise destination» όπως η Αίγυπτος, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, απώτερος στρατηγικός στόχος, σε βάθος χρόνου, είναι η καθιέρωση της Κύπρου ως home port και port of call για μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες κρουαζιέρας.

 

Πηγή: www.philenews.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media