Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Αύξηση 20% των τουριστών από Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο το 2018

Το 2018, περισσότεροι από 1.500.000 τουρίστες από Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο ταξίδεψαν στη χώρα μας σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το 2017.

Η Ελλάδα είναι ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός των Βέλγων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και που ξεπέρασαν τις 530.000 το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων του Βελγίου. Ο αριθμός των αφίξεων των Βέλγων τουριστών στη χώρα μας άγγιξε ρεκόρ δεκαετίας.

Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού, που δημιούργησε αυξημένη τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, καθώς:

– Προχώρησε σε κεντρικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς ομίλους για την αύξηση των τουριστικών πακέτων σταθερά κάθε χρόνο.

– Διεκδίκησε και πέτυχε μέσα από διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες τη σημαντική ενίσχυση της συνδεσιμότητας με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες απευθείας πτήσεις από τα τέσσερα αεροδρόμια του Βελγίου όχι μόνο προς την Αθήνα, αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

– Και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) υλοποίησε στοχευμένη τουριστική προώθηση και προβολή στις αγορές της Benelux.

Έτσι, ο ΕΟΤ έχει δυναμική παρουσία στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες με περίπτερο 200 τ.μ. και με συμμετοχή αριθμού ρεκόρ συνεκθετών, τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, τους Δήμους Κω και Βόλου, την ΠΡΟΤΟΥΡ (Ρόδος), τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ και τουριστικές επιχειρήσεις.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που επισκέφτηκε την έκθεση, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Βελγικών Πρακτόρων, ΑΒΤΟ, και ιδιοκτήτη του BT Tours Jean – Luc Hans, το διευθυντή μάρκετινγκ του μεγαλύτερου για την Ελλάδα στην Ολλανδία ταξιδιωτικού Ομίλου Sunweb, Hugovan Drie, τον εκπρόσωπο της Exclusive Destinations για τον τουρισμό πολυτελείας, Marc van Zeveren, το γενικό διευθυντή της Thomas Cook Βελγίου, Jan Dekeyser, την εκπρόσωπο της TUI fly, Sarah Saucin και την ιδιοκτήτρια του βελγικού ταξιδιωτικού ομίλου που εξειδικεύεται στην Ελλάδα, Essential Greece, Martine Dewispelaere.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση της Θάσου ως τιμώμενου προορισμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου για την προώθηση λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών, την ανάδειξη των θεματικών τουριστικών προϊόντων και την προβολή της πτήσης Βρυξελλών – Καβάλας μέσω της TUI fly για το άνοιγμα του προορισμού της Θάσου.

 

Φωτογραφία
Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο ελληνικό περίπτερο στην Salon de Vacances με τα στελέχη και την ομάδα του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram