Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Αύξηση 140% των δρομολογίων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας το 2022

 

Αύξηση κατά 140%, το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου (27/03 – 29/10/2022) θα παρουσιάσουν οι τακτικές πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 με βάση τα δεδομένα του OAG (Official Airline Guide).

Η σημαντική αυτή αύξηση προέρχεται κυρίως από την έναρξη των δρομολογίων της Eurowings, θυγατρικής εταιρείας της Lufthansa, που θα συνδέει από το Μάιο τη Θεσσαλία με το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιπλέον για πρώτη φορά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα εξυπηρετείται από μία αεροπορική εταιρεία η οποία μέσω Ντίσελντορφ θα προσφέρει ανταποκρίσεις σε προορισμούς της βόρειας Αμερικής αλλά κα της Ευρώπης.

Επιπλέον, η Austrian Airlines επιστρέφει ύστερα από δύο χρόνια, συνδέοντας απευθείας τη Θεσσαλία με τη Βιέννη.

Κατά το καλοκαιρινό πρόγραμμα δρομολογίων του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου θα εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις το Μόναχο (Condor), το Λονδίνο – Gatwick (easyJet), το Παρίσι (Transavia) και το Ηράκλειο (Skyexpress).

Η προσέλκυση της Eurowings ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την ανάπτυξη του δικτύου του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης δρομολογίων το οποίο προσφέρει ένα σύνολο υποστηρικτικών ενεργειών σε αεροπορικές εταιρείες που θα συνδέουν το αεροδρόμιο με νέους προορισμούς, προβάλλοντας συγχρόνως τη Θεσσαλία ως ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Αναφερόμενος στα νέα δρομολόγια της Eurowings, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά να υποδεχόμαστε την Eurowings στη Θεσσαλία. Προσβλέπουμε σε μια μακρόχρονη συνεργασία που σταδιακά θα συνδέσει το αεροδρόμιό μας με όλες τις βάσεις της στη Γερμανία και την Ευρώπη. Η συνεργασία μας όμως με την Eurowings είναι μόνο η αρχή για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Βρισκόμαστε στη διαδικασία συνομιλιών και με άλλες αεροπορικές εταιρείες κυρίως για το 2023. Οι αυξημένες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι θα συμβάλλουν στην επίτευξη των τουριστικών μας στόχων, αλλά θα δώσουν και στους κατοίκους της Θεσσαλίας τη ευκαιρία να πετάξουν απευθείας σε επτά προορισμούς».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media