Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Αύξηση 10% της επιβατικής κίνησης AEGEAN και Olympic το Νοέμβριο

Αύξηση 10% σημείωσε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air το Νοέμβριο του 2018, μεταφέροντας 969.000 επιβάτες. Η αύξηση προήλθε αποκλειστικά από το δίκτυο εξωτερικού, όπου ταξίδεψαν 555.000 επιβάτες, 18% περισσότεροι από το Νοέμβριο του 2017.

Στο δίκτυο εσωτερικού πάρα τη δραστηριοποίηση συνολικά άλλων πέντε αεροπορικών εταιρειών, τριών ελληνικών και δύο ξένων, η AEGEAN κατάφερε να κρατήσει σταθερή την κίνηση, με προσφορές ναύλων, αλλά και περισσοτέρους μετεπιβαζόμενους επιβάτες εξωτερικού προς το εσωτερικό.

Η αύξηση στο δίκτυο εξωτερικού από την Αθήνα ανήλθε σε 15%, με τη διατήρηση για πρώτη φορά και στην αρχή της χειμερινής περιόδου, περισσοτέρων πτήσεων και προορισμών κυρίως στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία (π.χ. Νίκαια, Μασσαλία, Μπολόνια, Βασιλεία, Βενετία, Κατάνια) μια επένδυση από την πλευρά της AEGEAN για τη στήριξη της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση στις περιφερειακές βάσεις της τάξεως του 30% για το Νοέμβριο, με την AEGEAN να εκτελεί για δεύτερη χρονιά στη χειμερινή περίοδο απευθείας πτήσεις από το Ηράκλειο της Κρήτης προς 11 προορισμούς σε Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία σε συνεργασία με γερμανικούς tour operators, που θα συνεχιστούν και πάλι μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε: «Η επέκταση της τουριστικής περιόδου της χώρας μας είναι απαραίτητη για τις σημαντικές επενδύσεις που πρέπει να γίνουν σε υπηρεσίες, καταλύματα και υποδομές, όπως φυσικά και για την αύξηση της απασχόλησης. Η AEGEAN συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή, αναλαμβάνοντας το κόστος της επέκτασης του δικτύου της το χειμώνα. Οι προσπάθειες φυσικά για να έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα απαιτούν τη σύμπραξη όλων των φορέων και της Πολιτείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας