Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Αυξημένες προσδοκίες για τον τουρισμό της Ηπείρου από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τέσσερις διεθνείς εκθέσεις

 

Η περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε σε τέσσερις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις το Φεβρουάριο.

Η πρώτη χρονικά έκθεση έγινε στο Μιλάνο της Ιταλίας (ΒΙΤ). Στη συγκεκριμένη έκθεση η Περιφέρεια συμμετείχε μετά από ένα «διάλειμμα» ετών, έχοντας στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των Ιταλών για την Ήπειρο, το οποίο ήταν και συνεχίζει να είναι έντονο κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές.

Η δεύτερη έκθεση στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια ήταν του Τελ Αβίβ. Η αγορά του Ισραήλ είναι προνομιακή για την Ήπειρο, καθώς μετά την πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη συγκεκριμένη έκθεση το 2011 μέχρι και σήμερα παρατηρείται συνεχής αύξηση των επισκεπτών.

Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται και από το μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματιών από την Ήπειρο που έδωσαν το «παρών» στην έκθεση, καθώς ήταν η μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει έως τώρα με συμμετοχή 40 επαγγελματιών.

Η αγορά της Σερβίας, είναι επίσης μια από τις αναδυόμενες για την Ήπειρο τουριστική αγορά, καθώς το ενδιαφέρον που καταγράφεται από Σέρβους τουρίστες έχει ουσιαστικά την αφετηρία του στην ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων και ειδικότερα της Εγνατίας Οδού. Η Περιφέρεια άρχισε τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση του Βελιγραδίου IFT από το 2014 και όπως διαπιστώθηκε και με τη φετινή της συμμετοχή, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ήπειρο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η τελευταία χρονικά συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού που έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας. Στην έκθεση που θεωρείται μια από τις πιο ενημερωμένες και μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού της Ευρώπης, προβλήθηκαν τα πλεονεκτήματα της Ηπείρου ως ένας ιδανικός τόπος για εναλλακτικό τουρισμό, είτε σε παραθαλάσσιες, είτε σε ορεινές περιοχές, σε συνδυασμό με τις νέες δράσεις που προωθεί η Περιφέρεια.

 

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για τον τρέχοντα μήνα περιλαμβάνει συμμετοχή οργανωμένων αποστολών στις εκθέσεις:

 

– Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο (06 – 10/03/2019) σε περίπτερο του ΕΟΤ.

– Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα (12 – 14/03/2019) σε περίπτερο του ΕΟΤ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram