Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο στα ξενοδοχεία της Αιγύπτου

 

Σε ένα καλό ξενοδοχείο της Ερυθράς Θάλασσας, οι υπάλληλοι θα υποδέχονται τον επισκέπτη, θα ψεκάζουν τις αποσκευές του με αντισηπτικό και θα θερμομετρούν όσους μπαίνουν στο λόμπυ.

Στην είσοδο ο επισκέπτης θα αναζητεί το ειδικό σήμα με τρία ιερογλυφικά, που πιστοποιεί ότι το ξενοδοχείο τηρεί τρεις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας: διαθέτει ιατρείο, καθώς και επαρκή ποσότητα προστατευτικού ρουχισμού, ενώ συνεργάζεται με εξειδικευμένη κλινική για ώρα ανάγκης.

Την ευθύνη για την πιστοποίηση έχει το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, λόγω κορονοϊού. Πάρτυ, γαμήλιες εκδηλώσεις και ψυχαγωγικές βραδιές για τους επισκέπτες δεν θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι.

Νεροτσουλήθρες, τζακούζι, ατμόλουτρα και υπηρεσίες μασάζ δεν πρόκειται να λειτουργήσουν.

Στις πισίνες θα αυξηθεί η προβλεπόμενη ποσότητα χλωρίου.

Εστιατόρια και γυμναστήρια θα απολυμαίνονται ανά ώρα. Αλλαγές προβλέπονται και στο φαγητό. Αντί για τους συνηθισμένους μπουφέδες οι ξενοδόχοι θα προσφέρουν προμαγειρεμένο μενού, το οποίο καταναλώνεται επί τόπου, με επαρκή απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Επιπλέον σε κάθε τραπέζι θα διατίθενται αντισηπτικό υγρό και αντιησηπτικά μαντηλάκια.

Τουλάχιστον ένα κτίριο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ή έστω ένας όροφος του κτιρίου θα προορίζεται αποκλειστικά για τους πελάτες που ενδεχομένως ασθενούν.

Επιπλέον, οι πελάτες των ξενοδοχείων θα χρησιμοποιούν πλαστικά μαχαιροπήρουνα μιας χρήσεως, όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο και ο κάθε πελάτης το πλαστικό στυλό που θα χρησιμοποιεί στο τσεκ-ιν, μετά να το πετάει.

Από την 1η Ιουνίου επιτρέπεται τουλάχιστον ο εσωτερικός τουρισμός με την ανώτερη επιτρεπόμενη πληρότητα να μην υπερβαίνει το 50% των κλινών.

Μέχρι στιγμής πάντως, μόλις 18 ξενοδοχεία έχουν εξασφαλίσει την κρατική πιστοποίηση για τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

 

Πηγή: www.dw.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media