Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Αυξήθηκε ο τζίρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Costa Navarino το 2014

COSTA-NAVARINO6

Φωτογραφία από το lobby του ξενοδοχείου «The Romanos»

Σημαντική αύξηση του τζίρου της και μείωση των ζημιών πέτυχε το 2014 η «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.» (ΤΕΜΕΣ), η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Costa Navarino στη Μεσσηνία, η οποία ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου.

Στον ισολογισμό χρήσης της ΤΕΜΕΣ αναφέρεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 43,455 εκατ. ευρώ έναντι 33,920 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, σημείωσε δηλαδή αύξηση κατά 28,11%.

Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται στη γενικότερη βελτίωση που εμφάνισαν οι τουριστικές αφίξεις στη χώρα μας το 2014, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις κρατήσεις του Costa Navarino.

Επίσης οφείλεται στη συνεχή προσπάθεια του Costa Νavarino να κάνει γνωστό τον προορισμό σε όλο τον κόσμο, στις προωθητικές ενέργειες, στα events που οργανώνει και τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη θεματικού τουρισμού, όπως αθλητικού, γκολφ κ.λπ. με αποτέλεσμα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα να λειτουργούν από Φεβρουάριο μέχρι Δεκέμβριο κάθε χρόνο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην άνοδο του τζίρου συνέβαλε η φιλοξενία για δύο μήνες το προηγούμενο φθινόπωρο όλου του δικτύου πωλήσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, που παρουσίασε στο Costa Navarino το νέο μοντέλο του Passat, η οποία απέφερε 22.000 διανυκτερεύσεις.

Το Costa Navarino έχει διαφοροποιήσει πολύ τους πελάτες του, οι οποίοι προέρχονται πλέον από πολλές χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, με τους Έλληνες βέβαια να κρατούν ακόμη τα σκήπτρα.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο Νοέμβριο ανακοινώθηκε η συμμετοχή του αραβικού ομίλου Olayan στην ΤΕΜΕΣ, η οποία προβλέπει τη συμμετοχή του ως τέταρτο ισότιμο μέτοχο, με 25%, με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους, τα αδέλφια Κωνσταντακόπουλου.

Σύντομα αναμένεται η έναρξη της νέας επενδυτικής φάσης, που περιλαμβάνει τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος ύψους 240 εκατ. ευρώ που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, δυναμικότητας 300 κλινών, στην περιοχή Navarino Bay, την ανέγερση επιπλωμένων κατοικιών δυναμικότητας 900 κλινών και την κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr
Φωτογραφία: www.costanavarino.com

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Λάμπρου Καραγεώργου στο naftemporiki.gr

Post Tags
Share Post