Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Αύξηση των τουριστών από Τουρκία και Βουλγαρία

EOT226

Σε αριθμό ρεκόρ αναμένεται να φθάσουν, φέτος, οι αφίξεις τουριστών από τη Βουλγαρία και την Τουρκία στη χώρα μας ξεπερνώντας, συνολικά τα 2 εκατ.

Η σημαντική αύξηση του αριθμού των τουριστών από τις δύο γειτονικές χώρες αναμένεται να εκτοξεύσει και τις οδικές αφίξεις στην Ελλάδα σε επίπεδα άνω των 10 εκατ.

Ήδη, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι οδικές αφίξεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Βάσει στοιχείων του υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, οι αφίξεις των επισκεπτών από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 18,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τις 450.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βουλγαρικού υπουργείου Τουρισμού το 2014 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 866.609 Βούλγαροι. Φέτος οι αφίξεις, αν διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης του πρώτου εξαμήνου, αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατ.

Εξάλλου, το «φράγμα» του 1 εκατ. θα σπάσει για πρώτη φορά φέτος ο αριθμός των τουριστών από την Τουρκία, η οποία εξελίσσεται πλέον σε βασική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Από την επεξεργασία των στοιχείων της Έρευνας συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος φαίνεται ότι σχεδόν το 90% των Τούρκων έρχεται στη χώρα μας οδικά.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

Share Post