Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Αύξηση 10% στις κρατήσεις από τη Γερμανία

GNTO12

Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και φέτος για τους Γερμανούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV) Νόρμπερτ Φίμπιγκ, καθώς οι κρατήσεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 10%.

Οι κρατήσεις για τη χώρα μας στα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία εμφανίζονται αυξημένες κατά 5% στο τέλος Ιανουαρίου, με βάση την εταιρεία αναλύσεων GfK και «αναμένουμε περαιτέρω άνοδο για το σύνολο του έτους», ανέφερε ο κ. Φίμπιγκ, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσοστά «λόγω αρκετών αβεβαιοτήτων».

Την ίδια ώρα, οι κρατήσεις από τη Γερμανία για την Αίγυπτο παρουσιάζουν αύξηση κατά 40% μέχρι τώρα, 4% είναι η αύξηση για τη Μαγιόρκα της Ισπανίας, ενώ αντίθετα οι κρατήσεις κινούνται πτωτικά για τα Κανάρια Νησιά, την Τουρκία, τους εγχώριους αλλά και τους γειτονικούς προορισμούς για τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με άλλες δηλώσεις του κ. Φίμπιγκ προς την εφημερίδα Ruhr Nachrichten, «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Γερμανοί έχουν λιγότερη διάθεση για ταξίδια στην Ελλάδα λόγω της εκεί νέας πολιτικής κατάστασης». Ο κ. Φίμπιγκ πρόσθεσε μάλιστα ότι «επιστρέψαμε στα επίπεδα προ κρίσης, μετά την κατά διαστήματα μείωση άνω του 30% που καταγράφηκε» τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr

Share Post