Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Μεγάλη αύξηση των τουριστών από Βρετανία, Γερμανία το 2017

Εντυπωσιακή αύξηση σημειώνει η αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα από Βρετανία και Γερμανία, μέσω των tour operators, ενώ την ίδια στιγμή θετικές ενδείξεις υπάρχουν και από άλλες χώρες, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το 2017 θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των τουριστών από το εξωτερικό, σε σχέση με το 2016.

Χαρακτηριστικό δείγμα των αυξητικών τάσεων αποτελεί η χθεσινή δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του μεγάλου tour operator Thomas Cook, Πίτερ Φρανκχάουσερ που ανέφερε ότι οι κρατήσεις για Ελλάδα παρουσιάζουν φέτος αύξηση της τάξεως του 40%.

«Ετοιμαζόμαστε για επιπλέον 500.000 τουρίστες τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα. Έχουμε περισσότερες κλίνες, περισσότερα ξενοδοχεία με τα σήματα μας και επιπλέον δύο πτήσεις προς Ελλάδα από τη Βρετανία», σημείωσε ο κ. Φρανκχάουσερ.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η Thomas Cook μεταφέρει κάποια από τη «χωρητικότητά» της από την Ισπανία στην Ελλάδα και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει περισσότερες κλίνες στη χώρα μας, εφόσον η ζήτηση συνεχίσει να κινείται ανοδικά.

Υψηλή ζήτηση καταγράφει και η Thomas Cook Γερμανίας, πριν από ένα μήνα, η TUI Γερμανίας είχε αναφέρει ότι καταγράφει αύξηση 41% στις πωλήσεις για Ελλάδα, ενώ για ισχυρή ζήτηση για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς κάνουν λόγο και άλλοι μεγάλοι tour operators, όπως είναι η DER Touristik και η FTI.

Έτσι, γερμανικές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν νέες απευθείας πτήσεις για τη καλοκαιρινή σεζόν, όπως έκανε χθες η Condor που ξεκινά απευθείας πτήσεις από τις 2 Μαΐου έως τις 24 Οκτωβρίου μεταξύ Φρανκφούρτης και Θεσσαλονίκης.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Μαλλά στο imerisia.gr

Share Post