Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Αυξάνονται σταδιακά οι τουρίστες από το Ιράν

 

Εύπορους τουρίστες από το Ιράν θέλει να προσελκύσει η χώρα μας, γι’ αυτό το λόγο από τις 20 Δεκεμβρίου τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η καινούρια, online εφαρμογή ηλεκτρονικών αιτήσεων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας μας στην Τεχεράνη.

Με το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και την πλήρη επάνδρωση του Προξενικού Γραφείου εντός μηνός, η εφαρμογή VIS Online θα μπορεί να διαχειριστεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, 30.000 αιτήσεις για θεωρήσεις βίζα Schengen με δικαίωμα διαμονής μικρής διάρκειας.

Ο αριθμός αυτός έχει τεθεί ως -ενδιάμεσος- στόχος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ σύμφωνα με τις προξενικές αρχές, σε πρώτη, πιλοτική, φάση η εφαρμογή του VIS Online διαθέτει 7.452 «ραντεβού» έως και την 31η Μαρτίου 2017.

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τα στοιχεία των ελληνικών προξενικών αρχών, το 2014 το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στην Τεχεράνη είχε εκδώσει περίπου 3.500 θεωρήσεις, το 2015 οι θεωρήσεις αυξήθηκαν στις 7.500, αριθμός ο οποίος φέτος υπολογίζεται ότι θα κλείσει κοντά στις 10.500.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

 

Σημείωση e – Travel News:

Υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000.000 Ιρανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε Μάρτιο, καθώς στις 21 Μαρτίου γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά στο Ιράν. Μεγάλος αριθμός Ιρανών τουριστών επισκέπτονται την Τουρκία, λόγω κοντινής απόστασης, αλλά και γιατί είναι μουσουλμανική χώρα.

Θα είναι πολύ σημαντικό αν καταφέρουμε να προσελκύουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό Ιρανών τουριστών κάθε Μάρτιο, που είναι μήνας με λίγες αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό στη χώρα μας (Μάρτιος 2016: 363.521 αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό).