Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Αττική: 1ος Παραθαλάσσιος Μητροπολιτικός Προορισμός στην Ευρώπη στα World Travel Awards

 

Την 1η θέση ως κορυφαίος Παραθαλάσσιος Μητροπολιτικός Προορισμός στην Ευρώπη κατέκτησε η Περιφέρεια Αττικής, στον καταξιωμένο διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards.

H Περιφέρεια Αττικής αναδείχθηκε Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021, κερδίζοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα σε κορυφαίους προορισμούς διεθνώς όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

Τα World Travel Awards είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που από το 1993 βραβεύει τους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική» που εξειδικεύεται στο στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη σημαντικών δράσεων και έργων τοπικής αυτοδιοίκησης, υλοποίησε, το σχεδιασμό του προγράμματος υποψηφιότητας που κατέδειξε τα 10 συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Αττική και την οδήγησαν στην ανακήρυξή της ως νούμερο 1 Παραθαλάσσιου Μητροπολιτικού Προορισμού για το 2021.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Συγκεκριμένα η Αττική απέσπασε το βραβείο πληρώντας 10 πολύ βασικές προϋποθέσεις:

 

1. Διεθνές αεροδρόμιο με πολλές βραβεύσεις για το επίπεδο ασφάλειάς του

2. Πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα

3. Την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

4. Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας

5. Πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά, σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά

6. Μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης

7. Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας σε εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής

8. Αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην αθηναϊκή ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες

9. Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, χιονιού και απέραντου γαλάζιου

10. Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραστάσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό.

Με αφορμή την ανακήρυξη της Αττικής ως νo 1 ευρωπαϊκός προορισμός για το 2021, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς για το τιμητικό βραβείο που λαμβάνει φέτος η Αττική από έναν θεσμό υψηλού διεθνούς κύρους στην τουριστική βιομηχανία όπως ο θεσμός των World Travel Awards. Με ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πλάνο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με έργα υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης, με πόλεις και θάλασσες καθαρές, αλλάζει τα δεδομένα με τις μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και που θα μεταβάλλουν την εικόνα της Αττικής, καθιστώντας την ως ένα παγκοσμίου βεληνεκούς μητροπολιτικό κέντρο. Φιλοδοξούμε να συνεχίσει να κατακτά ως προορισμός όλο και περισσότερους ταξιδιώτες, ώστε να την επισκέπτονται ξανά και ξανά και σύντομα η Αττική μας να κατακτήσει και το παγκόσμιο βραβείο!».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media