Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Όμιλος Ιωάννου: H Αθήναιον (Athenaeum InterContinental) απορροφά τη Yes Hotels

Στην απορρόφηση της ξενοδοχειακής αλυσίδας Yes, που αποτελείται από τρία ιδιόκτητα (New Hotel, Periscope Hotel, Semiramis Hotel) και δύο μισθωμένα ξενοδοχεία (Kefalari Suites, Twenty One) στην Αττική, προχωράει η «Αθήναιον», η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού 89 – 93.

Η συγχώνευση με απορρόφηση της Yes Hotels από την «Αθήναιον», κρίθηκε σκόπιμη και συμφέρουσα «δεδομένου ότι συμβάλλει στη βέλτιστη αξιοποίηση των κεφαλαίων και στην επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας και αναμένεται να οδηγήσει στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας, στη μείωση των λειτουργικών και διοικητικών δαπανών, καθώς και στην επίτευξη μεγαλύτερης ωφέλειας για τους μετόχους των συγχωνευόμενων εταιρειών» σύμφωνα με την απόφαση της 1ης Δεκεμβρίου των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών, που ανήκουν στην οικογένεια Ιωάννου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Yes διαθέτει τα παρακάτω ξενοδοχεία:

– Το 5άστερο New Hotel, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 16, μόλις 200 μέτρα από την πλατεία Συντάγματος. Αποτελείται από επτά ορόφους, 79 δωμάτια με 20 τ.μ. – 70 τ.μ. το καθένα, κοινόχρηστους χώρους, τζακούζι και γυμναστήριο.

– Το 4άστερο Periscope, που βρίσκεται στην οδό Χάριτος 22 στο Κολωνάκι. Αποτελείται από 22 δωμάτια με 22 τ.μ. – 65 τ.μ. το καθένα και κοινόχρηστους χώρους.

– Το 5άστερο Semiramis, που βρίσκεται στη Χαρ. Τρικούπη 48, στην Κηφισιά. Αποτελείται από 51 δωμάτια με 18 τ.μ. – 65 τ.μ. το καθένα, κοινόχρηστους χώρους, πισίνα και γυμναστήριο.

Όσον αφορά στα μισθωμένα ξενοδοχεία Kefalari Suites και Twenty One, η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να τερματίσει αζημίως τις μισθώσεις των ανωτέρω ξενοδοχειακών μονάδων εντός των επόμενων δύο ετών, καθώς δεν αναμένει ταμειακές ροές από τη λειτουργία τους, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση προσδιορισμού της εύλογης αξίας της YES Ξενοδοχεία – Εστιατόρια από την Grant Thornton.

Το ενδιαφέρον τώρα της «Αθήναιον», στην οποία πρόεδρος είναι ο Χρήστος Ιωάννου, στρέφεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε έκταση 43 στρεμμάτων στην περιοχή Μεσσαριά της Σαντορίνης, στην οποία πριν από αρκετά χρόνια λειτουργούσε το ξενοδοχείο Santorini Image.

Ο στόχος της «Αθήναιον» είναι η λειτουργία του νέου συγκροτήματος εντός του 2021.

 

Πηγές: www.moneyreview.grwww.newmoney.gr

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το νέο ξενοδοχείο της «Αθήναιον» στη Σαντορίνη.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media