Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Αύξηση του τουρισμού (και) φέτος στην Αθήνα

ATHENS-HOTELS

Υπό προϋποθέσεις ο αριθμός των τουριστών στην Αθήνα θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά και τη φετινή χρονιά, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), Αλέξανδρος Βασιλικός.

Η πιο σοβαρή ένδειξη που ενισχύει αυτή την εκτίμηση είναι το γεγονός ότι οι αεροπορικές συνδέσεις προς την Αθήνα βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι, χειμώνα και καλοκαίρι.

Άλλωστε και το 2014 αυτός ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που η τουριστική κίνηση στην Αθήνα κινήθηκε έντονα ανοδικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2014 ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 29,4% φθάνοντας τα 3.390.000.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΞΑΑΑ η μέση πληρότητα σε όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχειακών μονάδων παρουσίασε σημαντική αύξηση με αποτέλεσμα να καλυφθεί περίπου 50% – 60% των απωλειών των διανυκτερεύσεων από το 2008, οπότε ήταν η τελευταία καλή τουριστική χρονιά της Αθήνας. Ωστόσο οι ξενοδοχειακές τιμές δεν κινήθηκαν με τους ίδιους ανοδικούς ρυθμούς.

Επιπλέον, έως σήμερα η ζήτηση και η πληρότητα κινούνται σε καλά επίπεδα, αν και σημειώθηκαν μικρές απώλειες κατά περίπτωση, όπως για παράδειγμα μικρών γκρουπ συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων κατά την πρόσφατη περίοδο των βουλευτικών εκλογών και ανακόπηκε κάπως ο ρυθμός της ζήτησης και των κρατήσεων.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

Post Tags
Share Post