Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

H Αθήνα στους τέσσερις καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο

Μία από τις τέσσερις πρώτες επιλογές τουριστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιλέγουν προορισμό βάσει της γαστρονομίας του, αποτελεί η Αθήνα σύμφωνα με έρευνα της μεγάλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας κρατήσεων Booking.com.

Στην κατάταξη, η οποία προέκυψε από έρευνα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της Booking.com όπως εκδηλώθηκαν στις κριτικές τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα σε 25 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ, το  Σάο Πάολο της Βραζιλίας και το Τόκιο.

Όπως έδειξε μάλιστα έρευνα της Booking.com το Σεπτέμβριο του 2016, το 75% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο θα επέλεγαν στο επόμενο ταξίδι τους προορισμό γνωστό για τη γαστρονομία του.

Οι millennials (δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000), είναι η ηλικιακή ομάδα που τείνει να συνδυάζει περισσότερο ταξίδια με γαστρονομία, με το 79% των ταξιδιωτών ηλικίας από 18 έως 34 να προτιμούν επίσης γαστρονομικό προορισμό για το επόμενο ταξίδι τους.

Πηγές: www.protothema.gr, www.globalnews.booking.com