Κυριακή 28 Μαϊου 2023

Η Αθήνα στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς

ATHENS10Η Αθήνα συμπεριλήφθηκε στους 25 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2014 σύμφωνα με τη λίστα της διεθνούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Tripadvisor, η οποία καταρτίστηκε με βάση τις κριτικές των χρηστών της.

Η Αθήνα, η οποία αποτέλεσε τη μοναδική παρουσία στην ευρωπαϊκή λίστα, κατατάχθηκε στη δέκατη όγδοη θέση.

Τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή λίστα ως κορυφαίος προορισμός επιλέχθηκε η Κωνσταντινούπολη. Τη δεύτερη και τρίτη θέση στις δύο λίστες κατέλαβαν η Ρώμη και το Λονδίνο.

Στην παγκόσμια λίστα κατά σειρά προτίμησης ακολουθούν η Πράγα, το Μαρακές, το Παρίσι, το Ανόι, το Σιέμ Ριπ, η Σαγκάη, το Βερολίνο, η Νέα Υόρκη, η Φλωρεντία, το Μπουένος Αϊρες, η Βαρκελώνη, η Αγία Πετρούπολη, το Ντουμπάι, το Σικάγο, το Κέιπ Τάουν, η Μπανγκόκ, η Βουδαπέστη, το Σίδνεϊ, η Λισσαβώνα, το Τσιάνγκ Μάι και το Σαν Φρανσίσκο.

Η Ελλάδα δεν έχει παρουσία στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

Στην ευρωπαϊκή λίστα μετά από Κωνσταντινούπολη, Ρώμη και Λονδίνο, ακολουθούν η Πράγα, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Φλωρεντία, η Βαρκελώνη, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη, η Λισσαβώνα, η Βενετία, η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ, η Κρακοβία κ.ά.
Πηγή: www.kathimerini.gr

Ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή:

http://www.kathimerini.gr/761991/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/stoys-25-koryfaioys-eyrwpaikoys-proorismoys-h-a8hna

Post Tags
Share Post