Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Αθήνα: Η άνοδος του τουρισμού φέρνει νέα ξενοδοχεία

hotels

 

Η μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Αττική την τελευταία τριετία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι την περίοδο 2008 – 2013 διέκοψαν τη λειτουργία τους 89 ξενοδοχεία στην Αττική.

1. Electra Metropolis Hotel

Επί της οδού Μητροπόλεως σε κτιριακό συγκρότημα όπου στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας λειτούργησε το 5άστερο Electra Metropolis με δυναμικότητα 216 δωματίων, που κόστισε πάνω από 15 εκατ. ευρώ.

2. Athens Tiare

Επί της πλατείας Ομονοίας άνοιξε το 4άστερο Athens Tiare δυναμικότητας 111 δωματίων από την Mage Hotels and Resorts, σε κτήριο που νοίκιασε μακροχρόνια.

3. Athens Avenue

Επί της Λεωφόρου Συγγρού (στην κάθοδο) άνοιξε το 4άστερο Athens Avenue με δυναμικότητα 94 δωμάτια και σουίτες.

4 .Wyndham Grand Athens

Την 1η Δεκεμβρίου ανοίγει στην πλατεία Καραϊσκάκη το 5άστερο Wyndham Grand Athens, μέλος του Wyndham Group Hotel, μίας εκ των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων διεθνώς με 8.000 ξενοδοχεία σε 73 χώρες. Το Wyndham Grand Athens θα διαθέτει 276 δωμάτια και 2.500 τ.μ. χώρους για συνέδρια και εκδηλώσεις.

Το κτήριο ιδιοκτησίας της Βιοχάλκο έχει νοικιαστεί από την Zeus Ιnternational, που υλοποιεί και το έργο προκειμένου να λειτουργήσει το ξενοδοχείο υπό την επωνυμία του ομίλου Wyndham.

5. Grecotel

Επί της οδού Μητροπόλεως έχει αποφασίσει να λειτουργήσει ξενοδοχείο ο όμιλος N. Δασκαλαντωνάκη (Grecotel) με τη μετασκευή κτηρίου της εταιρείας Χυτήρογλου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

 

Σημείωση e – Travel News: Αν υλοποιηθούν τα σχέδια που υπάρχουν για τη δημιουργία 5άστερων και 4άστερων ξενοδοχείων σε διάφορες περιοχές της Αττικής (π.χ. πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, Πειραιάς, παραλιακή λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου), τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν 10 – 15 νέα ξενοδοχεία…