Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Αστερόκοσμος: Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

ASTEROKOSMOS1

Με στόχο να καθιερωθεί ως μόνιμη χριστουγεννιάτικη, αλλά και τουριστική ατραξιόν για τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του ο «Αστερόκοσμος», στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo, στην καρδιά της πόλης.
Πέντε εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες λαμπιόνια θα φωτίζουν το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλων των Βαλκανίων, τον «Αστερόκοσμο», ο οποίος ανοίγει τις πύλες του, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, με πλήθος δραστηριοτήτων, ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Πέρυσι καταγράφηκαν 210.000 επισκέπτες και φέτος θα φτάσουν τους 250.000, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo, παρά τη μικρότερη διάρκεια του «Αστερόκοσμου», καθώς αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες από τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, αλλά και από τα Βαλκάνια (Σκόπια, Βουλγαρία, Αλβανία).

ASTEROKOSMOS

Ο φετινός «Αστερόκοσμος», ο οποίος εκτείνεται σε 27.000 τ.μ., εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με το φως από 5.700.000 λαμπιόνια, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα δίνει εορταστικό ρυθμό στην πόλη έως τις 7 Ιανουαρίου 2015. Το μεγάλο του χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου.
Η γενική είσοδος κοστίζει 7 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο -εκτός από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας- και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις. Και φέτος, τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δε θα πληρώνουν εισιτήριο. Η γενική είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.

Πηγή: www.agelioforos.gr
Banners: www.helexpo.gr

Ολόκληρο το άρθρο της Ντέπυς Χιωτοπούλου:
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=218938

Share Post