Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Astir Marina: Έτοιμη το Μάιο του 2022 η νέα μαρίνα της Βουλιαγμένης

Η νέα Μαρίνα της Βουλιαγμένης, κομμάτι του εμβληματικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), μπαίνει στη φάση της ανάπτυξης με ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 48 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2022.

Οι μοντέρνες εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας της Μαρίνας της Βουλιαγμένης θα έχουν απολύτως πράσινα χαρακτηριστικά και θα μπορούν να υποδέχονται συνολικά 59 σκάφη αναψυχής, αντί 103 που είναι η σημερινή χωρητικότητα, συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts.

Από το σύνολο των σκαφών, τα 46 θα είναι κάτω από 40 μέτρα, πέντε σκάφη θα είναι έως 45 μέτρα, άλλα τόσα έως 50 μέτρα, δύο έως 60 μέτρα, ενώ θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού και ενός σκάφους άνω των 70 μέτρων σε μήκος.

 

 

Μεταξύ άλλων, στη νέα Astir Marina θα δημιουργηθούν εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, εμπορικά καταστήματα, υπέργειος και υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας πάνω από 350 θέσεων, Πύργος Ελέγχου Μαρίνας δύο ορόφων, ανοιχτές πλατείες όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να πραγματοποιούν υπαίθριες δραστηριότητες όλο το χρόνο, προσβάσεις σε χώρους με πανοραμική θέα του κόλπου της Βουλιαγμένης και της Αθηναϊκής Ριβιέρας κ.ά.

Kεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού της νέας μαρίνας είναι η βιωσιμότητα και η μείωση του αποτυπώματός της στο θαλάσσιο και στο χερσαίο περιβάλλον της περιοχής.

Έλληνες περιβαλλοντολόγοι, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), δημόσιοι φορείς και τοπική κοινωνία ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έγινε η βάση για την ανάπλαση.

Χαρακτηριστικά, προβλέπεται οργανωμένος σταθμός παραλαβής λυμάτων των σκαφών και αντίστοιχη απόδοση αυτών σε πιστοποιημένους φορείς τελικής διαχείρισης, κατασκευή σύγχρονου και πρωτοποριακού συστήματος αναρρόφησης κενού για την παραλαβή των λυμάτων σε κάθε θέση ελλιμενισμού, υποχρεωτική για όλα τα σκάφη, οργάνωση διαχείρισης απορριμμάτων με απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και με πιστοποιημένους φορείς διαχείρισης, σύγχρονες μέθοδοι ενεργειακής εξοικονόμησης (θερμομόνωση, γεωθερμία κ.λπ.) σε όλα τα κτήρια, σύγχρονος αντιρρυπαντικός εξοπλισμός, παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων σε πραγματικό χρόνο κ.ά.

 

Πηγή: www.protothema.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media