Κυριακή 16 Μαϊου 2021

Αστέρια Γλυφάδας: Προχωρούν τα έργα δημιουργίας 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος

Ο Υπoυργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανάρτησε στο twitter την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου φωτογραφίες από την επίσκεψη του, με το διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia Γιώργο Χρυσικό, στο εργοτάξιο στα «Αστέρια Γλυφάδας».

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα προβλέπουν τη ριζική ανακατασκευή του εδώ και δεκαετίες εγκαταλελειμμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας Γλυφάδας», που βρίσκεται σε παραθαλάσσια έκταση 280 περίπου στρεμμάτων, γνωστή ως «Αστέρια Γλυφάδας», με σκοπό τη μετατροπή του στο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα One & Only Resort, που θα διαθέτει 127 bungalows, εστιατόρια, SPA, beach bars κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί:

1. Το μεγάλο project στα «Αστέρια Γλυφάδας» υλοποιεί η Grivalia του ομίλου Eurobank, που το 2017 απέκτησε το 80% της εταιρείας «Ναυσικά Α.Ε.», η οποία διαχειρίζεται την έκταση που ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.).

2. Στην έκταση λειτούργησε για 30 περίπου χρόνια, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι τη δεκαετία του ’90, με 120 bungalows, το θρυλικό ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας Γλυφάδας», από τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, «ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ» (η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης, γνωστή πλέον ως «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.»).

3. Αργότερα ο όμιλος Παπαθεοχάρη, δημιούργησε στην έκταση πολύ κοντά στις παλιές εγκαταστάσεις του «Αστέρα Γλυφάδας», χώρους εκδηλώσεων και all day cafe – bar – restaurants, όπως το γνωστό Balux.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media