Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ετήσια άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης κρίσεων στο Creta Maris Resort

Στο Creta Maris Resort, του Metaxa Hospitality Group, πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του στη Χερσόνησο της Κρήτης, η ετήσια άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κρίσεων σε τουριστικό προορισμό, η οποία ήταν επικεντρωμένη στην άρτια εκπαίδευση και προετοιμασία των εργαζομένων του.

Η απόλυτη δέσμευση του Metaxa Hospitality Group στην ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων του, αλλά και η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχει οδηγήσει τον όμιλο στη καθιέρωση της άσκησης ετοιμότητας, ως ετήσιο θεσμό του «Creta Maris Resort».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το σενάριο της φετινής Άσκησης Ετοιμότητας ήταν προσαρμοσμένο στην εκπαίδευση των εργαζομένων, ως προς τη διαχείριση κρίσης σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς.

Η Άσκηση, πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Δρ. Ευθυμίου Λέκκα και η διεξαγωγή της στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με αίσθημα σεβασμού και συμπαράστασης προς το έργο που επιτελούν οι φορείς εκτάκτου ανάγκης στη χώρα μας, προκειμένου να μην δεσμευθεί κανένας πολύτιμος ανθρώπινος ή υλικός πόρος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και εκτέλεσης της, η Άσκηση Ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε χωρίς την ενεργή συμμετοχή των αρχών και φορέων, ώστε να αφιερώσουν τις δυνάμεις τους στα ενεργά πεδία της χώρας που διανύει δύσκολες στιγμές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, Ανδρέας Μεταξάς δήλωσε σχετικά:

«Σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων, που είναι πλέον εμφανείς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για την προστασία πρώτα από όλα της ανθρώπινης ζωής, την ευημερία του τόπου που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, αλλά και γενικότερα του Τουρισμού της χώρας μας.

Για το Metaxa Hospitality Group η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας γι’ αυτό και επενδύουμε σταθερά στη διαρκή αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των δεξιοτήτων του προσωπικού μας. Είμαστε υπερήφανοι που η Ετήσια Άσκηση Ετοιμότητας του «Creta Maris Resort» πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και έχει καταξιωθεί με τα χρόνια ως θεσμός για τον Κρητικό τουρισμό».