Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Αρνητικός ο Σύνδεσμος Toυριστικών Γραφείων Κρήτης στην έλευση της Ryanair στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Oι τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης δηλώνουν αντίθετοι στο να εκτελεί δρομολόγια έχοντας βάση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Toυριστικών και Tαξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, δήλωσε: «Η εταιρεία πριν αρκετά χρόνια είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, αλλά με όρους πολλούς και υπερβολικούς. Εμείς, πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε τη Ryanair στο Ηράκλειο. Γιατί; Διότι ενισχύει το «φθηνό» τουρισμό, ευθύνεται για τη μείωση των προγραμμάτων από τους τουρ οπερέιτορς και γενικά λειτουργεί καταστροφικά για την τουριστική αγορά».

Κανένα νέο αίτημα δεν έχει υποβάλει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η Ryanair, όπως τονίζουν στελέχη της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Απεναντίας χρονοθυρίδες απογείωσης – προσγείωσης (slots) στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» έχουν πάρει η αυστριακή αεροπορική εταιρεία «Laudamotion» (το 25% των μετοχών της ανήκει στη Ryanair), αεροσκάφη της οποίας πετούν από/προς το Ηράκλειο από αεροδρόμια της Αυστρίας και της Γερμανίας. Την ίδια διαδικασία έχει κάνει και μια θυγατρική της Ryanair για να εκτελεί πτήσεις το καλοκαίρι για την Πολωνία.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι οι επιβάτες θέλουν αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως την Ryanair στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, για να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν φθηνότερα εισιτήρια όταν ταξιδεύουν.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr.

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας