Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Άρης Δερβένης (Skiathos Palace): Συνεχίζουμε με όρεξη τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα

Για τη φετινή δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και για το Skiathos Palace, μίλησε στην εφημερίδα της Μαγνησίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», ο Άρης Δερβένης, ο ένας εκ των δύο αδελφών Δερβένη, ιδιοκτητών του μεγάλου ξενοδοχείου της Σκιάθου.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Δερβένη

 

– Ο τουρισμός κατάφερε, με μεγάλες προσπάθειες, να συνυπάρξει με την πανδημία. Θα μπορούσε να μην ήταν η πανδημία, να ήταν κάτι άλλο που θα προκαλούσε εμπόδια στον τουρισμό. Θα φυγομαχούσαμε; Φυσικά και όχι. Ουδέποτε πέρασε από τη σκέψη μας να μη λειτουργήσουμε. Για τρεις βασικούς λόγους: για το όνομα του ξενοδοχείου, για το προσωπικό που απασχολείται επί χρόνια στη μονάδα (μας στήριξε τόσα χρόνια, τώρα έπρεπε εμείς να το στηρίξουμε) και τρίτον για τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες μας, τους «repeaters».

 

– Η Σκιάθος έκλεισε με -85% στις αφίξεις συγκριτικά με το 2019. Στο Skiathos Palace καταφέραμε να περιορίσουμε την πτώση στο 70%. Αλλά εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι κλείσαμε με +30%, αν αναλογιστεί κανείς ότι τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ξεκινήσαμε, όπως όλοι, από το μηδέν. Η πιο εύκολη απόφαση ήταν να πούμε ότι δεν ανοίγουμε. Ήταν αναμφίβολα μια κακή χρονιά για τον τουρισμό, με πολλούς άγνωστους παράγοντες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το παλέψαμε. Σε διανυκτερεύσεις ήμασταν καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες μας, εισπρακτικά πήγαμε καλά και το σπουδαιότερο: τηρήσαμε στο έπακρο τα πρωτόκολλα και δεν είχαμε κανένα δυσάρεστο γεγονός. Μείναμε όρθιοι παρά τις μεγάλες αντιξοότητες και τις τρομερές αναποδιές της περιόδου.

 

– Για το 2021 είμαστε αισιόδοξοι. Δεν πιστεύουμε επουδενί ότι θα είναι χειρότερη χρονιά από τη φετινή. Το Μάρτιο του 2020 δεν πιστεύω ότι θα τον ξαναζήσουμε. Φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού, δεν νομίζω να υπάρχει πιο πάτος από φέτος. Ευελπιστούμε ότι το ’21 θα ξεκινήσει σε καλύτερες βάσεις ο τουρισμός. Όχι όπως ήταν το 2019, αλλά να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το 60% του 2019 με μια προοπτική το ’22 – ’23 να πιάσουμε το 2019.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

– Φέτος είχαμε κάποια πισωγυρίσματα. Πρέπει να μπουν οι κανόνες στην αρχή, να ξέρουμε πώς ανοίγουμε, να ξέρουν και οι τουρίστες σε ποιες χώρες θα έρθουν και πώς θα έρθουν, αν θα υπάρχουν τεστ (όχι μια υπάρχουν, μια δεν θα υπάρχουν). Στον τουρισμό δίνουν οντότητα οι επιχειρηματίες, Οι πολιτικοί δίνουν την κατεύθυνση και αυτή θέλουμε να είναι πιο σταθερή.

 

– Σε ερώτηση για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας, είπε: Θα αναγεννηθούμε. Υπάρχουν projects σε εξέλιξη, τα οποία θα ανακοινωθούν στην ώρα τους, όταν είναι ώριμα. Αλλά η εταιρεία, παρά την πανδημία και την ύφεση, συνεχίζει με όρεξη τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα. Τώρα είναι μια καλή εποχή να επενδύσουμε. Στα δύσκολα δεν κάνουμε πίσω, προχωράμε δυναμικά. Δεν πάμε να επενδύσουμε μόνο όταν τα πράγματα είναι εύκολα. Η γοητεία, άλλωστε, κρύβεται όταν τολμάς και πετυχαίνεις σε απαιτητικές συνθήκες.

 

Πηγή: www.taxydromos.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media