Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Αρχίζει και πάλι τις πτήσεις η Air Mediterranean, η λιβανό – κουβεϊτιανή αεροπορική εταιρεία που με έδρα την Ελλάδα ξεκίνησε το πτητικό της έργο το Νοέμβριο του 2017 για να το διακόψει όμως απότομα τον Ιανουάριο του 2018 λόγω ασυμφωνίας των μετόχων.

Τώρα η εταιρεία δηλώνει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου τις πτήσεις. Όπως αναφέρει, επίσημα πλέον η εταιρεία, ο επιχειρηματίας Τζορτζ Χάλακ «προχώρησε σε νέα χρηματοδότηση για την αναδιοργάνωση της. Ο στόλος (τρία αεροσκάφη) της Air Mediterranean θα επιχειρεί ως ναυλωμένες πτήσεις με δύο αεροπλάνα στο Ηράκλειο της Κρήτης και ένα τρίτο στη Λάρνακα της Κύπρου. Θα ξεκινήσουν επίσης τακτικές πτήσεις το καλοκαίρι του 2018 με επιπλέον δύο αεροσκάφη που θα ενταχθούν στο στόλο της Air Mediterranean».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναδιοργάνωση αφορά τόσο τους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας όσο και το μετοχικό σχήμα, όπου, ωστόσο, όπως αναφέρεται, η οικογένεια Χάλακ παραμένει. Άγνωστοι είναι ακόμη οι προορισμοί όπου σκοπεύει να εντάξει στο τακτικό της πρόγραμμα η εταιρεία, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση αν μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Αθήνα.

Η Air Mediteranean ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, με το Τζόρτζ Χάλακ να ηγείται του σχήματος των λιβανέζικων κεφαλαίων και τη συμμετοχή επίσης του σεΐχη Χαμάντ Αλ Θανί, ιδρυτή της Qatar Airways. Κατά την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας το περασμένο φθινόπωρο είχαν ανακοινωθεί τα δρομολόγια προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Βαγδάτη.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.

Post Tags
Share Post