Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

To αρχιτεκτονικό γραφείο POTIROPOULOS+PARTNERS σχεδιάζει το ξενοδοχείο «Evmareia» στην Κροατία

Το αρχιτεκτονικό γραφείο POTIROPOULOS+PARTNERS σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελών βιλών και του ξενοδοχείου «Evmareia» στην Κροατία.

Το έργο περιλαμβάνει το κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου, την «Αγορά» με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες κοινόχρηστες λειτουργίες, καθώς και γειτονιές με βίλες.

Το τουριστικό συγκρότημα βρίσκεται στη βορειοδυτική Κροατία, σε μία ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία.

Η αρχιτεκτονική του είναι εμπνευσμένη από τα παλιά αρχοντικά της περιοχής, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται – πέτρα και ξύλο – συνδιαλέγονται με την τοπική φύση.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Πρόκειται για μία περιβαλλοντικά «ευαίσθητη» τουριστική εγκατάσταση, που διαπραγματεύεται μέσα από έναν σύγχρονο σχεδιασμό τη σχέση με τον τόπο και τις παραδόσεις του.

Οι τραχείς κτιριακοί όγκοι ανοίγουν «διαλόγους» με το φυσικό στοιχείο παρέχοντας μια άμεση εμπειρία από διαφορετικές αφηγήσεις που διεισδύουν η μία στην άλλη.

Ο σχεδιασμός αντιλαμβάνεται τη συνολική δομή – κτήρια και landscaping μαζί – σαν αναπόσπαστο μέρος του φυσικού πανοράματος.

Η κεντρική «ιδέα» του master plan και αντίστοιχα του αρχιτεκτονικού design, βασίστηκε στην αξιοποίηση της θέας, σε ένα περίοπτο σημείο της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής που διακρίνεται για την έντονη κλίση του προς τη θάλασσα.

Ακολουθώντας την επιλεκτική αποκάλυψη, η απόκρυψη για λόγους ιδιωτικότητας, της περιβάλλουσας τοπογραφίας, η χωροθέτηση των κτηρίων παραθέτει διαφορετικές, αλληλοεξαρτημένες όμως μεταξύ τους προτεραιότητες θεάσεων και χωρικών ρόλων.

Ο συνθετικός χειρισμός «σκηνοθετεί» στο χώρο λίθινες μορφές, σαν φυσικά λαξεύματα μεγάλης κλίμακας, που αποτελούν συνέχεια του εδαφικού ανάγλυφου.

Οι πέτρινοι αυτοί όγκοι – του ξενοδοχείου, της «Αγοράς» και των βιλών – μοιάζουν να ορθώνονται ή να χαμηλώνουν, άλλοτε σε ύφεση και άλλοτε σε κορύφωση, δείχνοντας από οποιαδήποτε οπτική γωνία σαν να μεταμορφώνονται συνεχώς.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post