Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Τον Απρίλιο η ηλεκτρονική δημοπρασία για τη μακροχρόνια ενοικίαση της μαρίνας του Αλίμου

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία (e-auction) από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στην οποία οι τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές (ΑΒΙΑΡΕΠΣ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και Lamda Dogus), θα υποβάλουν τις οικονομικές προσφορές τους για το διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης της μαρίνας του Αλίμου (φωτογραφία).

Στις 26 Μαρτίου, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να προσδιορίσει όρους και ημερομηνίες για την ηλεκτρονική δημοπρασία, μεταξύ αυτών και την τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου αποδεκτού προσφερόμενου τιμήματος.

Είναι η πρώτη φορά σε διαγωνισμό ενοικίασης ή πώλησης που το ΤΑΙΠΕΔ θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-auction). Η εφαρμογή του e-auction αποτελεί διαδικασία η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα, σημειώνουν πηγές της αγοράς.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου στο kathimerini.gr.


Σημείωση eTravel News

1. Ο επενδυτής με την υψηλότερη οικονομική προσφορά θα νοικιάσει τη μαρίνα του Αλίμου για 40 χρόνια.

2. Οι όροι του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα του Αλίμου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Μεσόγειο καθώς μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1.100 σκάφη, προβλέπουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα δημιουργίας ξενοδοχείου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram