Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Απολογισμός των Greek Chefs Abroad II – Ambassadors of Greek Cuisine στα MarBella Hotels

Η επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού Greek Chefs Abroad II – Ambassadors of Greek Cuisine στα MarBella Collection Hotels, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, η οποία αποτελεί πραγματικότητα και μια σημαντική σταθερά στη σύγχρονη πολιτιστική μας παράδοση καθώς και ένα σημαντικό «συν» στον κατάλογο με τα θέλγητρα της χώρας μας που έλκουν τον υψηλού επιπέδου τουρισμό.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι συμμετέχοντες chef

Ο Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού Aleria μαζί με τον Ασημάκη Χανιώτη, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που σύστησε γεύσεις της θάλασσας επαναπροσδιορίζοντας κλασικές συνταγές, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο Λονδρέζικο Mazi και που τώρα ξεκινάει κάτι εντελώς καινούργιο στη βρετανική πρωτεύουσα και ο Γιάννης Κιόρογλου με το γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth, ένωσαν τις δυνάμεις τους στα ξενοδοχεία του Ομίλου MarBella Collection, ξεδίπλωσαν τα γαστριμαργικά ταλέντα τους και είχαν την ευκαιρία να επανασυστηθούν στο ελληνικό κοινό με συνταγές που υμνούσαν τόσο την ελληνική κουλτούρα όσο και τα σύγχρονα trends.

Οι σπουδαίοι Έλληνες guest chef, πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, συμμετείχαν με ευγένεια και ευρηματικότητα σ’ ένα πεδίο που γνωρίζουν άριστα και με απλά υλικά συνέθεσαν ένα γαστρονομικό σύμπαν εκλεκτικό και αμιγώς ελληνικό.

Κινούμενοι στο δίπτυχο «γαστρονομική παράδοση και μέλλον μέσα από διεθνείς επιρροές» ανέδειξαν τη σύγχρονη υψηλή ελληνική κουζίνα, προσδιορίζοντας σαφώς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές της.

Το αποτέλεσμα είναι ένα «μανιφέστο» σε εξέλιξη, μια τομή στη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας, που κόντρα στις δυσκολίες απελευθερώνει εξαιρετικές δημιουργικές δυνάμεις.

Είπαν για την διοργάνωση οι συμμετέχοντες guest chefs:

Γκίκας Ξενάκης
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό, ο οποίος βοηθάει στη εξωστρέφεια της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας…».

Ασημάκης Χανιώτης
«Βάζω όλες μου τις δυνάμεις στο να προάγω τη χώρα μου μέσα από τα πιάτα μου και αυτό με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο».

Μαριάννα Λειβαδιτάκη
«Η εμπειρία να είμαι μέρος ενός γαστρονομικού φεστιβάλ στην Ελλάδα ήταν σημαντική. Δημιούργησα πιάτα με τοπικά προϊόντα, ελληνικές συνταγές με ένα twist, ως φόρο τιμής στις ρίζες μου».

John Σκοτίδας
«Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να μαγειρέψω στην Ελλάδα και το Greek Chefs Abroad μου έδωσε αυτή τη χαρά να δείξω τη μαγειρική μου κουλτούρα, συνδυασμός Ελλάδας και εμπειριών εξωτερικού…».

Γιάννης Κιόρογλου
«Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχω στο Greek Chefs Abroad και είναι πια σαν να επιστρέφω σπίτι μου…».

 

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές της φετινής διοργάνωσης.

 

Ο Όμιλος MarBella Collection έχει γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο.

Η διοργάνωση Greek Chefs Abroad συνδράμει στο να καταστεί η χώρα μας ένας σύγχρονος γαστρονομικός προορισμός, θέλγητρο για τον εκλεκτικό τουρισμό.

Αρωγοί σ’ αυτή του την προσπάθεια, όλοι οι chef που συμμετείχαν, οι άνθρωποι που εργάστηκαν μήνες αθόρυβα για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων και των εστιατορίων όπου διεξήχθη το φεστιβάλ, το κοινό που έσπευσε να δοκιμάσει, να κρίνει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των ανθρώπων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τα πιο γευστικά και όμορφα πιάτα, τους καλεσμένους καθώς βεβαίως και τους χορηγούς του.

Η διοίκηση του ομίλου MarBella Collection τους ευχαριστεί όλους θερμά, με την υπόσχεση ότι και το 2023 οι στόχοι της διοργάνωσης Greek Chefs Abroad παραμένουν υψηλοί, με κυριότερο απ’ όλους την επιστροφή στις αξίες, την ποιότητα και την ευρηματικότητα.

 

Σχετικά με τα ξενοδοχεία της MarBella Collection

Η MarBella Collection αποτελεί ένα δυναμικά εξελισσόμενο ξενοδοχειακό group που εδώ και πάνω από 50 χρόνια προάγει την εξαιρετική ελληνική φιλοξενία μέσα από τρία ξεχωριστά ξενοδοχεία.

Δύο απ’ αυτά βρίσκονται στην Κέρκυρα: Το οικογενειακό 5άστερο MarBella Corfu Hotel στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών (ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά καλοκαιρινά resort σύμφωνα με το Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards για τις χρονιές 2019, 2020 και 2021) και το γειτονικό adults-only suite hotel MarBella Nido Suite Hotel & Villas, ενεργό μέλος των Small Luxury Hotels of the World.

Το τρίτο ξενοδοχείο -και το πρώτο εκτός Κέρκυρας- είναι το MarBella Elix, στην πανέμορφη περιοχή Καραβοστάσι του νομού Θεσπρωτίας.