Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Αντικαταστήστε ολόκληρο το έντυπο υλικό του ξενοδοχείου σας με ψηφιακά μέσα και μειώστε σημαντικά τα κόστη

Η μείωση του κόστους ενός ξενοδοχείου ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικό θέμα για τους ξενοδόχους, οι οποίοι αναλύουν ολοένα και περισσότερο τα έξοδα των ξενοδοχείων τους, προσπαθώντας να τα περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς, όμως, να θυσιάσουν την ποιότητα της εμπειρίας των επισκεπτών.

Ειδικά σε ξενοδοχεία με υψηλή πληρότητα όπου τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ συγκεκριμένα, μια πολύπλευρη στρατηγική μείωσης του κόστους αποκτά ύψιστη σημασία, προκειμένου να καταστούν περισσότερο κερδοφόρα και να αποφύγουν τα περιττά έξοδα.

Αλλά ποιος θα φανταζόταν ότι η διαμόρφωση ενός οικολογικού και βιώσιμου χαρακτήρα θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το κόστος του ξενοδοχείου σας;

Εάν αντικαταστήσετε ολόκληρο το έντυπο υλικό του ξενοδοχείου σας όπως καταλόγους δωματίων, μενού και φυλλάδια με ψηφιακά μέσα, χρησιμοποιώντας tablets/φορητές συσκευές και ψηφιακή σήμανση, μπορείτε να πετύχετε σημαντικά αποτελέσματα.

Επίσης, θα αυξήσετε σημαντικά το engagement των πελατών σας και θα τους προσφέρετε μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Η χρήση έντυπου υλικού είναι ένας από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας στο ξενοδοχείο. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ξενοδοχεία εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν σε κάθε τμήμα τους: Εστιατόρια, Spa, Δωμάτια, ακόμη και στα Lobbies.

Επιπλέον, αν και πολλοί ξενοδόχοι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο χαρτί ως μέρος του φιλικού προς το περιβάλλον χαρακτήρα τους, η μείωση του έντυπου υλικού θα συμβάλει σίγουρα περισσότερο στη διαμόρφωση της βιώσιμης ταυτότητας του ξενοδοχείου σας.

Επιπλέον, εάν ρίξετε μια ματιά στα ετήσια έξοδά σας για έντυπο υλικό τα τελευταία δύο χρόνια, θα διαπιστώσετε ότι είναι μια πραγματικά μεγάλη επένδυση.

Η αντιμετώπιση αυτής της περιβαλλοντικά επικίνδυνης και ακριβής συνήθειας έρχεται με τη χρήση έξυπνων συσκευών, όπως tablets, για την εντός δωματίου επικοινωνία και, φυσικά, με την ψηφιακή σήμανση των κοινόχρηστων χώρων.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να εκτυπώνετε καταλόγους δωματίων, μενού και ανακοινώσεις, καθώς υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις και όχι μόνο παρέχουν όλες τις απαραίτητες συσκευές, αλλά και σας καθοδηγούν στο πώς να δημιουργήσετε εύκολα υψηλής αισθητικής περιεχόμενο.

Αυτός ο τύπος υπηρεσίας θα ενισχύσει σημαντικά την επικοινωνία και την εικόνα του ξενοδοχείου σας, καθώς θα απαλλαγείτε από τα χρησιμοποιημένα και συχνά κατεστραμμένα φυλλάδια που υποβαθμίζουν την εμπειρία του επισκέπτη σας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

>> Γιατί η επικοινωνία στο δωμάτιο είναι καλύτερη μέσω των tablets;

Παρόλο που πολλοί ξενοδόχοι ισχυρίζονται ότι οι ταξιδιώτες δεν μπορούν εύκολα να χρησιμοποιούν tablets για τις εντός δωματίου υπηρεσίες και επικοινωνία, η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας είναι πλέον εξοικειωμένοι με τις smart τεχνολογίες και πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν συσκευές αντί για το αναχρονιστικό έντυπο υλικό.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι εταιρείες που σχεδιάζουν αυτό το είδος λύσεων, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ευκολία πλοήγησης, η χρήση των tablets στο δωμάτιο έχει πλέον γίνει ευκολότερη από ποτέ.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η αύξηση των εσόδων καθώς, αφενός, οι ταξιδιώτες μπορούν εύκολα να πραγματοποιήσουν την παραγγελία τους, αφετέρου, τα ξενοδοχεία μπορούν επίσης να προωθήσουν τις ειδικές προσφορές και εκδηλώσεις τους, μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό τους κόστος.

 

Το άρθρο αναπτύχθηκε από τη Hotelier Academy.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media