Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ανοίγουν δύο ξενοδοχεία το 2016 στο κέντρο της Αθήνας

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του ξενοδοχείου στην οδό Μητροπόλεως όταν ολοκληρωθούν τα έργα

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του ξενοδοχείου στην οδό Μητροπόλεως όταν ολοκληρωθούν τα έργα – Πηγή: www.kathimerini.gr

1. Επί της οδού Μητροπόλεως, κοντά στην πλατεία Συντάγματος, το κτήριο που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας, εκμισθώθηκε, έπειτα από τη διενέργεια διαγωνισμού της Εκκλησίας της Ελλάδας για 35 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον 15 χρόνια, από την εταιρεία Aγία Δύναμις Α.Ε. Σε αυτήν συμμετέχουν εταιρείες που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία του ομίλου Electra Hotels & Resorts και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο Athens Gate, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ναό του Ολυμπίου Διός. Πρόεδρος στην εταιρεία Aγία Δύναμις είναι ο Γεράσιμος Φωκάς και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Ρέτσος (μεγαλομέτοχοι των Electra Hotels).

ELECTRA5

Athens Gate Hotel

Athens Gate Hotel – Πηγή: www.athensgate.gr

Η επένδυση αναμένεται να φθάσει έως 15 εκατ. ευρώ και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα διαθέτει 220 δωμάτια, πισίνα, εστιατόριο, κέντρο ευεξίας και συνεδριακό χώρο.

Με τη λειτουργία του νέου ξενοδοχείου την άνοιξη του 2016 ο όμιλος Electra, διαθέτοντας άλλες δύο μονάδες σε κοντινή απόσταση (Electra Palace και Electra), θα φθάσει σε δυναμικότητα τα 500 δωμάτια στο κέντρο της Αθήνας.

Fashion House Hotel

Fashion House Hotel

2. Μέσα στο 2016 αναμένεται να λειτουργήσει στην πλατεία Ομoνοίας ξενοδοχείο 4 αστέρων, δυναμικότητας περίπου 120 δωματίων, από την εταιρεία Mage Hotels and Resorts. Το κτήριο, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Αθηνών που στεγαζόταν παλαιότερα το Fashion House Hotel της Grecotel, εκμισθώθηκε για 40 χρόνια.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

Σημείωση e – Travel News: Το όνομα της εταιρείας (“Aγία Δύναμις”) που θα διαχειριστεί το καινούργιο ξενοδοχείο στην οδό Μητροπόλεως, προέρχεται από το ιστορικό εκκλησάκι Αγία Δύναμις, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του κτηρίου…

Post Tags
Share Post