Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ανοίγει ξενοδοχείο Moxy του ομίλου Marriott στον Πειραιά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο bizness.gr, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αποκάλυψε ότι κτήριο στην οδό Αριστείδου, σχεδόν δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά, που ανήκει στην οικογένεια Μεταξά, θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο Moxy, που είναι η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων του ομίλου Marriott.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα στα portals economistas.gr και newmoney.gr:

1. Ένα νέο 4άστερο ξενοδοχείο θα δημιουργηθεί από την εταιρεία «Porto Leone Piraeus Hotel», με δυναμικότητα 100 δωματίων (200 κλινών), μετά την ανακατασκευή δύο όμορων κτηρίων στην οδό Αριστείδου 16 – 18 (φωτογραφίες), στον Πειραιά.

2. Τα δύο κτήρια κατασκευάστηκαν το 1965 και κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους στέγασαν τις δραστηριότητες της μεγάλης εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών Μεταξά. Τα προηγούμενα χρόνια τα κτήρια είχαν συνενωθεί λειτουργικά και η ιδιοκτήτρια εταιρεία «MEKTHMA A.E.» τα νοίκιαζε ανάλογα με τις ανάγκες, τμηματικά ή ενιαία ανά όροφο ως καταστήματα, αποθηκευτικούς χώρους ή γραφεία.

3. Ο όμιλος Μεταξά ήταν σε επαφές με το μεγάλο αμερικανικό όμιλο ξενοδοχείων Marriott, προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση (management) του νέου 4άστερου ξενοδοχείου.

4. Η επένδυση για τη μετατροπή του κτηρίου της οδού Αριστείδου σε ξενοδοχείο θα κοστίσει 7.000.000 ευρώ.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Φωτογραφίες: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media