Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Ανοίγει ξενοδοχείο Moxy του ομίλου Marriott στην πλατεία Ομονοίας

Ανοίγει από το τέλος του 2020 έως τις αρχές του 2021 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «Σαρόγλειο Μέγαρο» (φωτογραφίες), που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 65 στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο νοίκιασε για 25 χρόνια, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου.

Το κτήριο συνιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (με ποσοστά 62% και 38%, αντίστοιχα), το οποίο μέχρι πριν από αρκετά χρόνια στέγαζε το Ειρηνοδικείο Αθηνών και έκτοτε παραμένει κλειστό, χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο 200 δωματίων και το κόστος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 18 – 19 εκατ. ευρώ.

«Ο κορεσμός θα έρθει πολύ γρήγορα στα πέντε αστέρων ξενοδοχεία, ενώ υπάρχει έλλειμμα σε αυτά των τριών αστέρων. Όταν βλέπετε να δημιουργούνται ξενοδοχεία 15 δωματίων, μαζικά, όπως συνέβαινε παλιά με τα παγωτατζίδικα και τα video clubs, κάτι συμβαίνει. Εκτιμούμε ότι η αγορά θα διορθώσει το 2020 και γι’ αυτό οι κινήσεις μας είναι προσεκτικές», αναφέρει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand.

Το πρώτο ξενοδοχείο Moxy στην Ελλάδα, άνοιξε πρόσφατα στην Πάτρα. Το 116 δωματίων Moxy Patra Marina, δημιουργήθηκε στη θέση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μορέας» που λειτούργησε από το 1974 έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Tα Μoxy Hotels δημιουργήθηκαν το 2014 από τον όμιλο Marriott και απευθύνονται κυρίως στη γενιά Y, δηλαδή σε όσους έχουν γεννηθεί από το 1980 έως το 2000, ενώ το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εν λόγω αλυσίδας είναι ότι αν και ανήκει στην κατηγορία τριών αστέρων, προσφέρει υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών (π.χ. ασύρματο Internet υψηλών ταχυτήτων, τηλεοράσεις 49 ιντσών σε κάθε δωμάτιο με συνδρομή στη διαδικτυακή υπηρεσία Netflix), που κατά κανόνα προσφέρουν ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στόχος είναι η δημιουργία συνολικά τεσσάρων ξενοδοχείων του συγκεκριμένου brand στην Αθήνα, ενώ στα πλάνα είναι η λειτουργία ξενοδοχείων Moxy στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Κρήτη και σε άλλα νησιά.

 

Πηγές: Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη ΕΔΩ στο newmoney.gr, του Δημήτρη Δελεβέγκου ΕΔΩ στο capital.gr και του Νίκου Ρουσάνογλου ΕΔΩ στο kathimerini.gr.

Φωτογραφίες: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram