Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ανοίγει το καλοκαίρι του 2021 το 5άστερο camping στη Βούλα

Από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά στη διαμόρφωση οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης (camping) πέντε αστέρων στην ακτή Α΄ Βούλας, σε έκταση δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, λίγο παρακάτω από τα «Αστέρια» Γλυφάδας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Βάρης – Βούλας –  Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η επένδυση προϋπολογισμού 15  εκατ. ευρώ αφορά έκταση που λειτουργούσε camping του ΕΟΤ, αλλά ο χώρος εγκαταλείφθηκε προ 25ετίας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2018, οπότε η έκταση παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) στο Δήμο για 35 χρόνια.

«Έγιναν διεθνείς διαγωνισμοί και ανάδοχος για το κατασκηνωτικό κομμάτι του έργου αναδείχθηκε η Grivalia, ενώ στην Tanweer κατοχυρώθηκε η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου θερινού κινηματογράφου. Η κατασκευή του έργου αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη σε δέκα μήνες ώστε τον ερχόμενο Ιούνιο 2021 να λειτουργεί»αναφέρει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι πέρα από την αναβάθμιση του δημοσίου χώρου ο Δήμος θα μοιράζεται το μίσθωμα των 500.000 ετησίως με την ΕΤΑΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο η πρόσβαση του κοινού στο χώρο θα είναι ελεύθερη εκτός από το τμήμα του camping.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η αρχιτεκτονική μελέτη που εγκρίθηκε περιλαμβάνει την πλήρη αναδιαμόρφωση της υφιστάμενης εγκαταλελειμμένης κατασκηνωτικής υποδομής του ΕΟΤ και η μετατροπή της σε μια τουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών, με εστιατόριο, αναψυκτήριο, παιδότοπο, χώρο διημέρευσης με βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, γυμναστήριο, κέντρο αναζωογόνησης, αθλητικά γήπεδα και ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων με ταυτόχρονη πυκνή φύτευση και υπαίθρια καθιστικά προσφέροντας έτσι μία όαση αναψυχής, μέσα σε μια ενιαία περιφραγμένη και ελεγχόμενη έκταση στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

 

Πηγή: www.tovima.gr

Φωτογραφία: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media