Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ανοίγει κάμπινγκ πέντε αστέρων στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας

Master plan camping Βούλας

 

Στην έκταση του παλιού, εγκαταλελειμμένου κάμπινγκ της Βούλας, που βρίσκεται δίπλα στην Α’ πλαζ της Βούλας, γνωστή ως South Coast τα τελευταία χρόνια, θα δημιουργηθεί ένα κάμπινγκ πέντε αστέρων.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν αθλητικούς χώρους, ποδηλατοδρόμους, πεζόδρομους, αναψυκτήρια, εστιατόριο, θερινό κινηματογράφο 300 θέσεων, συγκρότημα οκτώ γηπέδων τένις κ.ά.

Για το νέο κάμπινγκ έχουν γίνει τα σχέδια, έχουν εγκριθεί οι αρχιτεκτονικές μελέτες και περίπου στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου θα γίνει η δημοπράτηση από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με σκοπό το επόμενο καλοκαίρι να είναι έτοιμο. Η αναβίωση του κάμπινγκ θα γίνει στη λογική του glamping (από το συνδυασμό των λέξεων glamour και camping), μιας σύγχρονης τάσης δηλαδή στον τουρισμό για συνδυασμό της επαφής με τη φύση που προσφέρει η κατασκήνωση με τις πολυτελείς παροχές. Επιπλέον, τα σχέδια προβλέπουν ότι θα αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πράσινο και από τα 123 μεγάλα δέντρα που υπάρχουν σήμερα στην έκταση, με νέες φυτεύσεις τα δέντρα θα γίνουν 479.

Το κόστος της επένδυσης αυτής προϋπολογίζεται σε 2.800.000 ευρώ.

Η έκταση του παλιού κάμπινγκ παραχωρήθηκε προς αξιοποίηση από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί η αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης της Β’ πλαζ Βούλας, που βρίσκεται δίπλα στο all day café, bar, εστιατόριο Vive Mar, η οποία παραμένει για πολλά χρόνια κλειστή και παραμελημένη, ώστε μετά από ριζική αναμόρφωση να ανοίξει για το κοινό το καλοκαίρι του 2019, με εισιτήριο που θα εισπράττει ο τοπικός Δήμος.

Η μελέτη διατηρεί τις τσιμεντένιες εξέδρες εντός της θάλασσας, όπου θα τοποθετηθούν σκίαστρα και ομπρέλες. Θα γίνουν όμως εκτεταμένες εργασίες για τον καθαρισμό του βυθού, ώστε η παραλία να αναζωογονηθεί, θα κατασκευαστεί πισίνα διαστάσεων 25×33 και θα δημιουργηθούν τρία beach bars, γήπεδα τένις και ένα κτήριο πολλαπλών χρήσεων έκτασης 500 τ.μ. (για εκδηλώσεις, συνέδρια κ.λπ.).

 

Πηγές: www.ecopress.gr, www.3vita.gr