Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ανοίγει αύριο το ριζικά ανακαινισμένο Makedonia Palace

Ανοίγει τις πόρτες του αύριο, 1η Μαΐου 2017, μετά από ριζική ανακαίνιση το ξενοδοχείο – σύμβολο της Θεσσαλονίκης, Makedonia Palace.

Το “remake project”, όπως ονομάστηκε η ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου, ξεκίνησε σταδιακά από το καλοκαίρι του 2016 και οι εργασίες έγιναν τμηματικά ανά όροφο ή δύο ορόφους, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει κανονικά, με εξαίρεση το διάστημα 2 Ιανουαρίου – 30 Απριλίου 2017, οπότε έκλεισε για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και στους κοινόχρηστους χώρους.

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες (συνολικά 276), ανακαινίστηκαν ριζικά, όμως η πλέον αισθητική αλλαγή έγινε στο χώρο της reception, η οποία μεταφέρθηκε έχοντας πλέον απευθείας οπτική επαφή με την παραλία της πόλης.

Δεύτερη θεαματική αλλαγή ήταν η μετακίνηση του μπαρ σε χώρο με θέα προς την παραλία. Όλοι οι χώροι υποδοχής και εστίασης του ξενοδοχείου έχουν, πλέον, ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, προνόμιο που δεν υπήρχε πριν την ανακαίνιση.

Το επενδυτικό πρόγραμμα στο Makedonia Palace ξεπέρασε τον αρχικό προϋπολογισμό των 12,4 εκατ. ευρώ και έφθασε περίπου στα 14,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη αναδείχθηκε το 2014 «νικήτρια» στο διαγωνισμό του ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει το κτήριο, για τη μακροχρόνια ενοικίαση (40 χρόνια) του ξενοδοχείου. Το μηνιαίο μίσθωμα (ενοίκιο) είναι 143.500 ευρώ, δηλαδή 1.722.000 ευρώ κάθε χρόνο.