Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ανοίγει το 5άστερο resort Noūs Santorini της Yes Hotels

Ίσως το πιο πολυαναμενόμενο opening ξενοδοχείου το φετινό καλοκαίρι είναι το Noūs Santorini, το πρώτο resort του ομίλου Donkey Hotels (Yes Hotels) στη Σαντορίνη, το οποίο ανοίγει την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Ο όμιλος Yes Hotels, που ανήκει στην οικογένεια Ιωάννου (Athenaeum InterContinental, όμιλος Avax κ.ά.) και που διαθέτει το 5άστερο Semiramis με 51 δωμάτια και σουίτες στην πλατεία Κεφαλαρίου της Κηφισιάς, το 5άστερο New Hotel με 79 δωμάτια και σουίτες στην οδό Φιλελλήνων σχεδόν δίπλα στην πλατεία Συντάγματος και το 4άστερο Periscope με 22 δωμάτια και σουίτες στο Κολωνάκι, δημιούργησε το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Noūs, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεσαριά κοντά στο αεροδρόμιο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το Noūs, που όπως όλα τα ξενοδοχεία της Yes έγινε μέλος των Design Hotels, αναπτύσσεται κλιμακωτά, ακριβώς όπως οι παραδοσιακοί οικισμοί του νησιού και διαθέτει 298 κλίνες σε 121 bungalows (δωμάτια και σουίτες), εκ των οποίων τα 60 έχουν ιδιωτικές πισίνες, δύο εστιατόρια, bars, ένα μοναδικό spa με πέντε treatment rooms, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, sauna, χαμάμ, cold tank, γυμναστήριο και outdoor yoga area κ.ά.

Βασικό χαρακτηριστικό όλων των κατηγοριών δωματίων είναι η ευρυχωρία, αλλά και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του resort είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν στον επισκέπτη άνεση χώρου.

To Noūs κατασκευάστηκε σε έκταση 43 στρεμμάτων, στην οποία μέχρι πριν από 10 περίπου χρόνια λειτουργούσε το ξενοδοχείο Santorini Image, που έχει εξαγοραστεί από την εταιρεία «Αθήναιον Α.Ε.», που είναι η ιδιοκτήτρια του κτηρίου του InterContinental της Αθήνας.

Στα αρχικά σχέδια της «Αθήναιον», ήταν το resort να λειτουργήσει ως InterContinental Santorini Resort and Spa, με 120 δωμάτια και 40 σουίτες, η κάθε μία με δική της πισίνα, spa, συνεδριακό κέντρο και δύο εστιατόρια.

Αργότερα όμως από τον όμιλο Ιωάννου αποφασίστηκε το νέο ξενοδοχείο να λειτουργήσει από τη Yes Hotels.