Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Σε φάση ανόδου οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων λόγω αύξησης του τουρισμού

Αύξηση 28,3% κατέγραψαν οι νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων το φετινό Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2016, ενώ το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017 η αύξηση ήταν 18,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Η ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτου, μιας αγοράς που υπέστη ισχυρό πλήγμα από το 2009 και έπειτα αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του τουρισμού, καθώς έξι στα δέκα καινούργια επιβατηγά που έχουν πωληθεί από τις αρχές του έτους αγοράστηκαν κατά βάση από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενοικίαση αυτοκινήτων και στη χρηματοδοτική μίσθωση αυτών (leasing).

Στο μεταξύ, ο γνωστός επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, μέσω της εταιρείας συμμετοχών Olympia Group, βρίσκεται πίσω από την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας car rental Avis. O κ. Γερμανός έχει εγγυηθεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού της επιχείρησης. Ο καθαρός δανεισμός της επιχείρησης ανέρχεται σε 237 εκατ. ευρώ και η συμφωνία συνοδεύεται από την καταβολή μετρητών ύψους 83 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Avis είναι κατά 94% θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Δήμητρας Μανιφάβα (ΕΔΩ) στο kathimerini.gr και του Βαγγέλη Μανδραβέλη (ΕΔΩ) στο kathimerini.gr