Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Η Α. Γκερέκου στην τελετή υιοθεσίας της Αρχαίας Ελιάς Όρσας από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία

Στην τελετή υιοθεσίας της Αρχαίας Ελιάς της Όρσας στη Σαλαμίνα από το World Olive Center for Health (Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία), που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου, προσκεκλημένη του Δήμου Σαλαμίνας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών των 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, καθώς η συγκεκριμένη ελιά αποτελεί το μοναδικό οργανισμό που επιβιώνει από εκείνη την εποχή και είχε ως σκοπό την προστασία, ανάδειξη και ένταξή της στα Διατηρητέα Μνημεία της Φύσης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο χαιρετισμό της, η κα Γκερέκου, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία το Δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Παναγόπουλο, δήλωσε πως «ο ΕΟΤ θα στηρίξει έμπρακτα την προβολή και τα σχέδια του Δήμου για την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της Σαλαμίνας», καθώς όπως σημείωσε είναι «τόπος γεμάτος ιστορία».

Ακόμα, επισήμανε ότι «ο επισκέπτης μπορεί να έρθει σε επαφή με το ένδοξο παρελθόν της μέσα από μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου βρίσκονται εκθέματα από την προϊστορική έως και την πρωτοβυζαντινή περίοδο».

Νωρίτερα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ είχε επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, που φιλοξενεί πληθώρα τεκμηρίων από την καθημερινή ζωή και την ιστορία του τόπου, τον όρμο Αμπελακίων στον οποίο είχε συγκεντρωθεί ο ελληνικός στόλος και ερευνάται από αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΙΕΝΑΕ) και καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιάννο Γ. Λώλο, καθώς και το νότιο τμήμα του νησιού όπου βρίσκονται Ιερό του Διονύσου και το σπήλαιο του Ευριπίδη.

 

Φωτογραφία

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με το Δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παναγόπουλο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media