Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Άντζελα Γκερέκου: Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην Κέρκυρα

 

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου, επισκέφτηκε την Κέρκυρα την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου του Υπουργείου Τουρισμού αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και το Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνο Λούλη.

 

Η κα Γκερέκου συμμετείχε στις συναντήσεις του κλιμακίου:

– Με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου (φωτογραφία), προς την οποία τόνισε την ανάγκη της από κοινού προσπάθειας τουριστικής ανάδειξης της Κέρκυρας και ανέφερε τις δράσεις του ΕΟΤ για την ενίσχυση της προβολής του νησιού έπειτα και από την πτώχευση της Τhomas Cook

 

– Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα

– Το Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο

– και με εκπροσώπους των Δήμων και τουριστικών φορέων του νησιού.

Μετά από τις συναντήσεις αυτές, η κα Γκερέκου επισήμανε ότι:

«Η Κέρκυρα και συνολικά τα Ιόνια νησιά μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα εφαρμογής πολιτικών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, όπου ο ΕΟΤ με την κατεύθυνση του Υπουργείου θα συνδράμει κάθε νησί για την καλύτερη προβολή και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος. Ο ΕΟΤ λαμβάνει μέρος θεσμικά στη διαμόρφωση των περιφερειακών προγραμμάτων τουριστικής προβολής και αυτή είναι μία μέθοδος για συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια, τους Δήμους και τους φορείς, ώστε να βοηθήσει να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν τις μαρίνες, τα υδατοδρόμια, τη διαχείριση απορριμμάτων».

Ακόμα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, μαζί με το Γενικό Γραμματέα κ. Λούλη, επισκέφθηκαν το Αχίλλειον (φωτογραφία) για άμεση ενημέρωση σχετικά με την κατάστασή του, ενώ όπως προέκυψε από τις συναντήσεις και με την άμεση επίβλεψη του Υπουργείου, η ΕΤΑΔ ως διαχειριστής του ακινήτου θα υποβάλλει άμεσα στην Περιφέρεια πρόταση χρηματοδότησης έργων συντήρησης ύψους 12 εκατ. ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media