Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ανεβαίνουν οι τιμές ακινήτων κοντά σε εγκαταστάσεις golf

Σύμφωνα με την Algean Property, η οποία καταγράφει τις τιμές πώλησης και ενοικίασης ακριβών εξοχικών κοντά στα επτά γήπεδα γκολφ 18 οπών και ένα 9 οπών σε όλη τη χώρα, το 2016 με 25 εκατ. αφίξεις τουριστών, γύρω στις 200.000 υπολογίζεται ότι ήρθαν για να παίξουν γκολφ.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό προορισμό για το άθλημα, λόγω της φυσικής της ομορφιάς και του ιδανικού κλίματος καθ’ όλο το χρόνο, καθώς με τις σωστές υποδομές, ο τουρισμός γκολφ μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 1.000.000 παίκτες και μάλιστα εκτός της υψηλής περιόδου του καλοκαιριού, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο στη χώρα.

Ο μέσος παίκτης ξοδεύει περίπου 250 ευρώ την ημέρα έναντι των 75 ευρώ του μέσου τουρίστα. Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών, για την αγορά στην παραλιακή της Αθήνας κοντά στο γκόλφ της Γλυφάδας κινούνται στις 5.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για ενοικίαση ανά εβδομάδα κοντά στα 3.500 ευρώ, με υποψήφιους αγοραστές εκτός από Έλληνες και από τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Στο συγκρότημα Costa Navarino, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι Γερμανοί και Σκανδιναβοί συνταξιούχοι που επιζητούν καλό κλίμα όλο το χρόνο, με τις τιμές εντός του συγκροτήματος να αγγίζουν για πώληση τις 3.500 ευρώ ανά τ.μ. και για ενοικίαση τις 2.500 ευρώ την εβδομάδα.

Στο Corfu Golf Club της Κέρκυρας, που έλκει Βρετανούς και Σκανδιναβούς, οι τιμές νεόδμητων κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, ανεβαίνουν στα 4.750 ευρώ ανά τ.μ. για την πώληση και στα 4.000 ευρώ την εβδομάδα για ενοικίαση.

Στη Χαλκιδική, που προσελκύει πέρα των Βαλκάνιων και πολλούς Ρώσους, τα νούμερα κυμαίνονται στις 4.000 ευρώ ανά τ.μ. για πώληση και στις 4.000 ευρώ ανά εβδομάδα για τη μίσθωση.

Στην Κρήτη οι τιμές για αγορά στην Ελούντα φθάνουν τις 5.000 ευρώ ανά τ.μ. και τις 5.500 ευρώ την εβδομάδα για ενοικίαση, ενώ στη Ρόδο, με πολλούς Βρετανούς και Γερμανούς ενδιαφερόμενους κυμαίνονται στις 3.000 ευρώ για την πώληση και στις 3.500 ευρώ για τη μίσθωση ανά εβδομάδα.

Επίσης, είναι σημαντικό ότι αναμένονται και οι νέες αναπτύξεις τουριστικών θερέτρων με γήπεδα golf σε Κοιλάδα (Πόρτο Χέλι), Σητεία Κρήτης, Πολύγυρο Χαλκιδικής και Αταλάντη Φθιώτιδας.

 

Δείτε ολοκληρα τα άρθρα της Στεφανίας Σούκη (ΕΔΩ) στο newmoney.gr και του Νίκου Ρουσάνογλου (ΕΔΩ) στο kathimerini.gr