Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ανδρεάδης: Φέτος 800.000 επιπλέον τουρίστες από το εξωτερικό στην Αθήνα

ATHENS

Ακόμη πιο ψηλά έθεσε τον πήχυ των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό για φέτος στην Αθήνα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας σε κορυφαίο συνέδριο για την τουριστική βιομηχανία στη Γερμανία, που οργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός FVW.

Ο κ. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι επιπλέον τουρίστες από το εξωτερικό που θα επισκεφθούν φέτος την Αθήνα σε σχέση με το 2013 θα ξεπεράσουν τους 800.000. Αναφερόμενος στα ρεκόρ αφίξεων (21,5 εκατ. περιλαμβανομένων των επιβατών της κρουαζιέρας) και ταξιδιωτικών εισπράξεων (13,5 δισ. ευρώ) που αναμένεται να πετύχει φέτος η Ελλάδα, σημείωσε ότι τα ποσοστά αύξησης των τουριστών από το εξωτερικό είναι υψηλότερα σε σχέση με προορισμούς όπως η Ισπανία, η Κροατία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Τουρκία.

Επίσης, πρόσθεσε ότι το 2014 θα είναι για τη χώρα μας μία χρονιά ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών οι οποίες θα φθάσουν, περίπου, σε 2,8 εκατομμύρια.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα απασχολούνται άμεσα και έμμεσα 700.000 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με το στόχο που έχει τεθεί από τον ΣΕΤΕ πριν από το 2021, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα θα φθάσει σε 1 εκατομμύριο.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή:

http://www.kathimerini.gr/785458/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/sete-8a-3eperasoyn-tis-800000-oi-3enoi-toyristes-sthn-a8hna

Post Tags
Share Post