Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Αναβαθμίζεται το κέντρο της Αθήνας

Πατήστε πάνω στη φωτογραφεία για να τη δείτε σε μεγέθυνση

Πηγή: www.google.gr/maps

 

Μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων κατασκευάζεται ή σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο κέντρο της Αθήνας. Η οδός Μητροπόλεως εκτός ότι θα αποτελέσει το επίκεντρο της «ξενοδοχειακής άνθησης» της Αθήνας, θα φιλοξενήσει ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την τέχνη της Μαρίας Κάλλας.

TIFFANY

Athens Tiffany Hotel – Πηγή: www.facebook.com/Athens-Tiffany-Hotel

1. Ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες οι εργασίες ανακατασκευής του πρώην ξενοδοχείου «2 Fashion House» της Classical Hotels (Grecotel), στην αρχή της οδού Πειραιώς, πάνω στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο μετονομάζεται σε Athens Tiffany.

Πηγή: www.google.gr/maps

Πηγή: www.google.gr/maps

2. Λίγο παραπάνω από την πλατεία Μοναστηρακίου έχει δοθεί άδεια για χρήση ξενοδοχείου σε κτήριο επί των οδών Μητροπόλεως 65 και Κηρυκείου 6.

Το κτήριο Χυτήρογλου μετατρέπεται σε ξενοδοχείο της Grecotel Πηγή: www.google.gr/maps

Το κτήριο Χυτήρογλου μετατρέπεται σε ξενοδοχείο της Grecotel. Πηγή: www.google.gr/maps

3. Στη Μητροπόλεως 49 το διατηρητέο κτήριο που στέγαζε το κατάστημα Χυτήρογλου μετατρέπεται σε ξενοδοχείο που θα το λειτουργήσει η Grecotel.

Το κτήριο που θα φιλοξενήσει το μουσείο «Μαρία Κάλλας» Πηγή: www.google.gr/maps

Το κτήριο που θα φιλοξενήσει το μουσείο «Μαρία Κάλλας». Πηγή: www.google.gr/maps

4. Στη Μητροπόλεως 44, σχεδόν απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας (Μητρόπολη), στο έκτασης 1.070 τ.μ. τριώροφο νεοκλασικό κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, το Δεκέμβριο του 2016 σχεδιάζεται να ανοίξει μουσείο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας.

ATHENS2

Πηγή: www.google.gr/maps

5. Διατηρητέο κτήριο που βρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως 27 και Πατρώου 9 – 11, θα μεταπραπεί σε ξενοδοχείο.

MET34

MET34 Hotel – Πηγή: www.facebook.com/met34hotel

6. Στη Μητροπόλεως 34 (είσοδος από πίσω πλευρά στην οδό Πετράκη 9) θα λειτουργήσει στο τέλος Μαρτίου το MET34 Athens Hotel που θα διαθέτει επτά δωμάτια και σουίτες από 37 έως 77 τ.μ.

Electra Metropolis Hotel Πηγή: www.kathimerini.gr

Electra Metropolis Hotel – Πηγή: www.kathimerini.gr

7. Στη Μητροπόλεως 15 – 17, στο κτήριο που για δεκαετίες στέγαζε το υπουργείο Παιδείας, θα λειτουργήσει το καλοκαίρι το δυναμικότητας 223 δωματίων Electra Metropolis Hotel από τον ξενοδοχειακό όμιλο Electra.

Πηγή: www.google.gr/maps

Πηγή: www.google.gr/maps

8. Παλιό κτήριο γραφείων που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 30 – 32, απέναντι από την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

EMST

Πηγή: www.emst.gr

Επιπλέον, το παλιό εργοστάσιο Φιξ στη λεωφόρο Συγγρού, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, έχει μεταμορφωθεί από ερείπιο σε ένα υπερμοντέρνο μουσείο, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το οποίο θα ανοίξει μέσα στο 2016, με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2014.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες εταιρείες, αλλά και μεμονωμένοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αναζήτηση κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, κατάλληλων για τη μετατροπή τους σε boutique ξενοδοχεία.