Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Αναβάλλεται για τον Οκτώβριο η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2020» – Η συμβολή της έκθεσης στον τουρισμό της Αθήνας

Από τη διοργανώτρια εταιρεία της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια», ανακοινώθηκε ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης για διασφάλιση της υγείας των εκθετών και των επισκεπτών της έκθεσης, αποφάσισε να τη μεταθέσει χρονικά στις 26 – 30 Οκτωβρίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, ενώ είχαν προγραμματιστεί για τις 1 – 5 Ιουνίου 2020.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Η οργανώτρια εταιρεία σημειώνει στην ανακοίνωση της ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε συνεννόηση με τους Οργανισμούς που υποστηρίζουν τα «Ποσειδώνια», οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει την υποστήριξή τους για τις παραπάνω ημερομηνίες του Οκτωβρίου, θεωρώντας ότι η ανάληψη δράσης αυτή τη στιγμή ήταν επιβεβλημένη προς όφελος των εκθετών, των επισκεπτών και της ίδιας της έκθεσης.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ενημερώνεται η ιστοσελίδα της έκθεσης με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα των «Ποσειδωνίων», τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με παλαιότερη μας ανάρτηση (2018), εκτιμάται ότι η έκθεση «Ποσειδώνια», κάθε δύο χρόνια, αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων, των μεταφορών κ.ά.

Επιπλέον, σε άλλη παλαιότερη μας ανάρτηση γράψαμε ότι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της συμβολής της έκθεσης «Ποσειδώνια» στα έσοδα των ξενοδοχείων της Αττικής είναι ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Οι τιμές των δωματίων κατά τη διάρκεια της έκθεσης το 2014 στον Αστέρα ξεκινούσαν από 700 ευρώ. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες για τις ημέρες της έκθεσης έχουν «πωληθεί» πριν από πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα τα έσοδα (από τα δωμάτια και τα events που οργανώθηκαν) ξεπέρασαν τα 2.000.000 ευρώ το 2014.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media