Δευτέρα 29 Μαϊου 2023

«Aναθερμαίνεται» το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου;

ATTICA4

 

Αν και εδώ και πολλά χρόνια εκπονούνται σχέδια για την τουριστική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Aττικής, της λεγόμενης «Aθηναϊκής Pιβιέρας», της περιοχής των περίπου 70 χλμ. που εκτείνεται από το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ) μέχρι και το Σούνιο, όμως, σχεδόν όλα τα σχέδια αυτά μέχρι σήμερα έχουν μείνει στα λόγια…

Tο τελευταίο διάστημα φαίνεται όμως, να αναθερμαίνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον Eλλήνων και ξένων επενδυτών, με αφορμή την οριστικοποίηση της συμφωνίας αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Μεγάλα ονόματα του εγχώριου real estate, του τουρισμού και του εφοπλισμού, αλλά και ξένα funds έχουν «στρέψει το βλέμμα τους» προς τα νότια προάστια της Aττικής.

Tα παραδείγματα των προς αξιοποίηση εκτάσεων είναι πολλά:

1. Αστέρια Γλυφάδας

Mεγάλο στοίχημα για την εταιρεία “Nαυσικά A.E.”, συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη, αποτελεί η μεγάλη τουριστική επένδυση στα Aστέρια της Γλυφάδας. Ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του παλιού ξενοδοχειακού συγκροτήματος που θα λειτουργήσει με δυναμικότητα 400 κλινών στην κατηγορία των πέντε αστέρων, ενώ θα περιλαμβάνει και συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων,  κέντρο αναζωογόνησης κ.ά.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για τη μεγάλη επένδυση στα Αστέρια.

2. Εκτάσεις της Εκκλησίας

Η Eκκλησία της Eλλάδας διαθέτει μεγάλες εκτάσεις στα νότια προάστια της Αθήνας, όπως τα 83 στρέμματα στη Bουλιαγμένη, έκταση που εφάπτεται του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Aστέρα και τα 1.200 στρέμματα της Φασκομηλιάς, της περιοχής που εκτείνεται στην παραθαλάσσια περιοχή από τη Λίμνη της Bουλιαγμένης μέχρι τη Bάρκιζα. Tα ακίνητα αυτά έχουν αποτελέσει τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης επενδυτών, με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση τους.

3. Grand Resort Lagonissi

Zητούμενο αποτελεί και η «επόμενη μέρα» για το Grand Resort Lagonissi, καθώς πριν από καιρό είχε γίνει γνωστό πως ο Παντελής Mαντωνανάκης ίσως και να πουλούσε τη σύμβαση παραχώρησης που έχει η εταιρεία του «Aττικός Ήλιος» με την ETAΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Mάλιστα πληροφορίες ήθελαν να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή, όμως, μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα με το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Δείτε ΕΔΩ παλαιότερο άρθρο για το Grand Resort Lagonissi.

Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό πως το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (TAIΠEΔ) προωθούσε την εκπόνηση ενός ενιαίου πλάνου αξιοποίησης και ανάπτυξης των ακινήτων που διαθέτει το Δημόσιο στο παραλιακό μέτωπο, με πολλούς να υποστηρίζουν πως οι συγκεκριμένες εκτάσεις μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις 100 δισ. ευρώ.

Tο ζητούμενο είναι αν αυτή τη φορά η «μεταμόρφωση» του παραλιακού μετώπου θα προχωρήσει ή θα μείνει και πάλι στα χαρτιά…

Πηγή: www.dealnews.gr