Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ολ. Αναστασόπουλου: H Ελλάδα η πρώτη χώρα που επέτρεψε στην προ πανδημίας εναέρια κυκλοφορία

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασόπουλου συμμετείχε στις εργασίες της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για τα Ασφαλή Διεθνή Ταξίδια (Safe International Travel) εν καιρώ πανδημίας, με παραπάνω από 100 συμμετέχοντες από 34 χώρες που διοργάνωσε ο ΟΟΣΑ με την ισπανική κυβέρνηση.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο πάνελ με θέμα «Τα Μακροπρόθεσμα Διδάγματα από την Πανδημία για τα Ασφαλή Ταξίδια», επισήμανε τις επιπτώσεις στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία παγκοσμίως, όπως και τις προκλήσεις για ασφαλείς μετακινήσεις διεθνώς, ενώ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων ΑΙC, η Ελλάδα έχει γίνει πλέον η πρώτη χώρα που έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ του 2019 σε ό,τι αφορά την εναέρια κυκλοφορία.

Όπως τόνισε η κα Αναστασόπουλου «αυτό οφείλεται στην έγκαιρη οικονομική ενίσχυση από την ελληνική Πολιτεία τόσο των αεροδρομίων της χώρας, όσο και του κλάδου των αερομεταφορών ευρύτερα».

Παράλληλα η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης σημείωσε ότι σε διάφορα αεροδρόμια της πατρίδας μας, από το Μάιο έως τον Οκτώβριο δίνεται μπόνους σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για όσες λιγότερες καθυστερήσεις υπάρχουν.